Powered by

Cali Resort & Spa: Το πεντάστερο της Louis Hotels που ανεβάζει τον πήχη της φιλοξενίας (pics)

Ο κύριος Κώστας κατάγεται από το Μεσόγη της Πάφου. Εργάζεται εδώ και δεκαετίες σε διάφορα πόστα σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, όπως άλλωστε και σημαντικός αριθμός των κάτοικων που διαμένουν στον ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Μεσογείου και αποτελούν μέρος της τοπικής κοινωνίας που απασχολείται στην τουριστική βιομηχανία.

Είναι το πρώτο φιλόξενο πρόσωπο που αντικρίζω κατά την άφιξη μου, ένα απόγευμα Παρασκευής, στην πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Louis Hotels - το νέο θέρετρο της Elegant Collection, πέντε αστέρων, Cali Resort & Spa που βρίσκεται στον καταγάλανο Κόλπο των Κοραλλιών.

Το πρώτο που αργότερα γνωρίζω λίγο καλύτερα, καθώς με συνοδεύει με το χαρακτηριστικό χρυσό τρόλεϊ του πορτιέρη στους διαδρόμους που οδηγούν προς το δωμάτιο μου-επενδυμένους με ένα βαθύ πράσινο χαλί πάνω στο οποίο ανθίζουν φυλλωσιές σε κάθε βήμα.

Έχει πράσινα ανοιχτά μάτια και ένα χαμόγελο πλατύ και αληθινό που φέρουν ίσως μόνο οι άνθρωποι που μεγάλωσαν θρεμμένοι από τη θάλασσα-στο πιο ειδυλλιακό και συνάμα αυθεντικό μέρος του νησιού.

Untitled-24

Untitled-28

H τελετή εγκαινίων του νέου θέρετρου που αναβαθμίζει την τουριστική σκηνή της Πάφου

Φροντίζω να καταφθάσω λίγο πριν τις 18.30 το απόγευμα. Είναι η 26η Ιουλίου και σήμερα τελούνται τα εγκαίνια της νέας ξενοδοχειακής μονάδας της Louis Hotels, η οποία αναβαθμίζει ποιοτικά και εμπορικά την αναπτυσσόμενη περιοχή της Πέγειας και της Πάφου και εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν του νεοσύστατου Δήμου Ακάμα, όπως αναφέρει στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πέγειας, Μαρίνος Λάμπρου.

Στην ομιλία που ακολουθεί, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Sergey Kolesnik, τονίζει πως το νέο ξενοδοχείο ενσαρκώνει την έννοια του καλοκαιρινού ονείρου, έτοιμο να προσφέρει την πιο ποιοτική φιλοξενία με εμπειρίες και υπηρεσίες που θα μείνουν αξέχαστες ακόμα και στους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Untitled-211

Untitled-210

Ακολούθησε ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ όπου είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε τα ειδικά σχεδιασμένα δροσερά κοκτέιλ και πιάτα εμπνευσμένα από το γαλήνιο τοπίο - βρίσκεται σε μια ονειρική τοποθεσία δίπλα στην παραλία, και πολύ κοντά στον νυχτερινό παλμό και τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης - και την εκλεπτυσμένη κομψότητα που χαρακτηρίζει το νέο, πανέμορφο (αυτό πρεσβεύει - η ονομασία του, προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «κάλλος») ξενοδοχείο.

Untitled-25

Η γαστρονομική εμπειρία πέντε αστέρων

Η μαγευτική βραδιά των εγκαινίων ολοκληρώνεται με ένα γευστικό δείπνο στο κυρίως εστιατόριο του ξενοδοχείου, Aria, που προσφέρει μια εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία. Παραδεχόμαστε όλοι, με την πρώτη μπουκιά, πώς το φαγητό είναι εξαιρετικό-πέντε ή και περισσότερων, αμέτρητων αστέρων.

Από το πρωινό μέχρι το βραδινό γεύμα, οι επιλογές στο μπουφέ του εστιατορίου καλύπτουν κάθε προσδοκία και διατροφική ιδιαιτερότητα ενώ διαθέτει παράλληλα show cooking stations αλλά και θεματικές βραδιές.

Οι έμπειροι σεφ προσφέρουν ποικιλία γεύσεων, εμπνευσμένες από τη διεθνή αλλά και τη μεσογειακή και κυπριακή κουζίνα σε απόλυτα ισορροπημένες συνταγές με τα πιο φρέσκα και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά.

Untitled-26

Το δωμάτιο-όαση

Διαμένω σε ένα από τα 201 δωμάτια και σουίτες (το 224) που σχεδιάστηκαν με ιδιαίτερη έμφαση στην λεπτομέρεια αλλά και απρόσκοπτη θέα σε ατέλειωτες αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε. Κάθε δωμάτιο αποπνέει ηρεμία και γαλήνη ενώ οι Deluxe & Executive σουίτες χαρίζουν την εμπειρία της εκλεπτυσμένης πολυτέλειας και αισθητικής με μοναδικά προνόμια για τους επισκέπτες, όπως ιδιωτικό τζακούζι για αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης.

Οι φυλλωσιές που βρίσκονται αποτυπωμένες στον διάδρομο έξω από το δωμάτιο συνεχίζουν να ανθίζουν και στους τοίχους εντός του δωματίου. Σου δίνουν την εντύπωση πώς βρίσκεσαι σε μια πραγματική όαση.

Untitled-27

Η απόλυτη εμπειρία ευεξίας

Το επόμενο πρωί καθώς περιπλανιέμαι στους ευρύχωρους χώρους, αισθάνομαι μια ωδή ηρεμίας η οποία αναδύεται από κάθε γωνιά του θέρετρου. Σε λίγο ξεκινάει το πρόγραμμα του media trip μας – με ένα πολλά υποσχόμενο μάθημα yoga. Βρίσκω μία θέση στο yoga mat - τοποθετημένο στον εξωτερικό χώρου του ξενοδοχείου με θέα την πισίνα - καθώς η δασκάλα μας, η Ειρήνη, ετοιμάζεται να μας μυήσει στον κόσμο της απόλυτης χαλάρωσης μέσα από τη μοναδική της πρακτική.

Ακολουθεί μία επίσκεψη στο spa για μασάζ όπως και για χαλάρωση στην εσωτερική πισίνα που την αγκαλιάζει μία “αρχέγονη” σπηλιά. Πρόκειται για ένα ναό ευεξίας σχεδιασμένο για να επιτρέπει στο μυαλό και στο σώμα να ηρεμεί. Στόχος της ημέρας, να αφεθούμε στα έμπειρα χέρια του προσωπικού. Σύντομα, ρίχνουμε κάθε άμυνα. Ξεχνάμε παράλληλα την πολυάσχολή καθημερινότητά μας-πατάμε pause σε κάθε υποχρέωση που εκκρεμεί.

Untitled-29

Ακολουθεί πλούσιο πρόγευμα με υγιεινές, καλοφτιαγμένες επιλογές και άρτια εξυπηρέτηση. Σε λίγο θα συναντηθούμε ξανά στην εξωτερική πισίνα μήκους 47 μέτρων. Επιλέγουμε μία πρώτη θέση στις ξαπλώστρες βυθισμένες στο βαθύ μπλε νερό. Η εμπειρία ενισχύεται κατά την διάρκεια της ημέρας με τα ιδιαίτερα κοκτέιλ και σνακ που προσφέρονται στo Calista Pool Bar.

Τις απογευματινές ώρες, που μας βρίσκουν ακόμη εκεί, μεταφερόμαστε στο Sonata Lounge Bar όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει μοναδικές στιγμές ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα, παρέα με ένα δροσερό κοκτέιλ ή ποτό.

Το μοναδικό εστιατόριο Fiki

Το ίδιο βράδυ, μετά από μία ημέρα-καλοκαιρινό όνειρο μας περιμένει δείπνο με πιάτα to share στο εστιατόριο Fiki Japanese Fusion, τα οποία απολαμβάνουμε - μοιραζόμενοι το φαγητό, το λευκό κρασί αλλά και τις ιστορίες μας.

Πρόκειται για ένα ρομαντικό spot ανάμεσα στα πολλά του θέρετρού (πραγματοποιήθηκε κατά τη διαμονή μας και μία πρόταση γάμου εδώ) ωστόσο είναι επίσης ιδανικό και για μια καλή παρέα, σαν τη δική μας. Το a-la-carte θεματικό εστιατόριο είναι επίσης η καλύτερη επιλογή για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας με εξωτικές γεύσεις που διεγείρουν τις αισθήσεις.

Με μία πρόταση, το Fiki Japanese Fusion είναι το σημείο που οι ανατολίτικες γεύσεις συναντούν τη σύγχρονη δημιουργικότητα, χαρίζοντας μια εντυπωσιακή εμπειρία δείπνου που αναδεικνύει την πλούσια παράδοση και γεύση της ιαπωνικής κουζίνας.

Untitled-22

An ode to beauty, a 5* melody of elegance

Φεύγοντας, νωρίς το επόμενο πρωί, αποχαιρετώ τον κ. Κώστα ο οποίος πρόθυμος για μία ακόμη τελευταία φορά, με βοηθά με τις αποσκευές μου. Φεύγω με μία δόση νοσταλγίας, σαν να το έχω ήδη πεθυμήσει, μιας και η γαλήνια ενέργεια του θέρετρου είναι μαγνητική.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Cali Resort & Spa είναι πράγματι, αυτό που δηλώνει ότι είναι: Μια ποιητική σονάτα που αποπνέει την κομψότητα και την ηρεμία, ένας συνδυασμός ενορχηστρωμένης συμφωνίας όπου κάθε νότα εκπέμπει την αρμονία της.

Καταληκτικά, συνδυάζοντας την άψογη αισθητική με την άνεση, αποτελεί τον κατάλληλο adults-only προορισμό για όσους επιζητούν ηρεμία σε ένα περιβάλλον απόλυτης ευεξίας.

Untitled-12
  • Σχετικά με τη Louis Hotels

Η Louis Hotels, μέλος του Ομίλου Louis, είναι ένα από τα πρωταγωνιστικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου. H Louis Hotels, διαθέτει πάνω από 79 χρόνια εμπειρίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με 26 ξενοδοχεία και θέρετρα για κάθε τύπο διακοπών στην Κύπρο και τα Ελληνικά νησιά.

Η Louis Hotels, είναι επίσης ο μεγαλύτερος όμιλος που διαθέτει τόσες πολλές ξενοδοχειακές μονάδες στην Πάφο, οχτώ κατακρίβεια, προσφέροντας επιλογές για κάθε ανάγκη μέσα από τέσσερις συλλογές (Family, Elegant, Exclusive και Villa Collection).

Δειτε Επισης

Η Wizz Air προσκαλεί νέα άτομα για να ενταχθούν στο πλήρωμά της-Εκδηλώσεις προσλήψεων στη Λάρνακα
Δράσεις ανάδειξης του πάρκου καλλιτεχνών «Μεσόγειος» από Δήμο και ΕΤΑΠ Λάρνακας
Κοντά στα τρία εκατομμύρια οι αφίξεις τουριστών το οκτάμηνο-Οι κύριες αγορές και ποια η δυναμική τους
Στο ιστορικό ρεκόρ των €474 εκ. τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιούλιο-Η κατά κεφαλή δαπάνη
Wizz Air: Αποκλειστική έκπτωση 15% για τους Κύπριους ταξιδιώτες
Η Emirates «φέρνει» το Oktoberfest στις πτήσεις και τα σαλόνια αναμονής της
Προς υλοποίηση σχέδιο για διαχωρισμό των ροών των επιβατών-Στόχος η αύξηση της ταχύτητας εξυπηρέτησης
Bean Bar: Μοναδικές specialty ποικιλίες καφέ με στάδια παραγωγής στη βάση των πιο ποιοτικών κριτηρίων
Ακυρώσεις πτήσεων από Λάρνακα προς Τελ Αβίβ-Επαναξιολογούν την κατάσταση οι αεροπορικές εταιρείες
Το τρίπτυχο επιτυχίας του Alion Beach Hotel-«Στόχος να προσφέρουμε κάτι παραπάνω από απλώς φιλοξενία»