Shorewinner: Πρωτοβουλία για ανάπτυξη δεξιοτήτων στον κλάδο των ΑΠΕ με τη συμμετοχή της Κύπρου

Το έργο SHOREWINNER, ευθυγραμμισμένο με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ξεκινά μια νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση δεξιοτήτων και την προώθηση της ανάπτυξης στην αιολική ενέργεια.

Το έργο αυτό, υποστηρίζοντας τους στόχους της ΕΕ για 60 GW αιολικής ενέργειας και 1 GW θαλάσσιας ενέργειας μέχρι το 2030, αυξάνοντας σε 300 GW και 40 GW αντίστοιχα μέχρι το 2050.

Η αιολική ενέργεια, ιδιαίτερα από υπεράκτιες πηγές, προσφέρει σταθερή παραγωγή ενέργειας λόγω των σταθερών αιολικών συνθηκών στη θάλασσα, μειώνοντας τις διακυμάνσεις της ισχύος.

Οι υπεράκτιες εγκαταστάσεις επίσης ελαχιστοποιούν την οπτική όχληση και εκμεταλλεύονται τις ευνοϊκές θερμοκρασιακές συνθήκες, ειδικά στα πλωτά φωτοβολταϊκά. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία και ευκαιρίες για επενδύσεις και καινοτομία.

Η πρωτοβουλία SHOREWINNER επικεντρώνεται στην αναβάθμιση δεξιοτήτων και τη συνεχόμενη ανανέωση των γνώσεων του εργατικού δυναμικού στον τομέα της αιολικής ενέργειας συγκεκριμένα και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γενικότερα, αντιμετωπίζοντας τα κρίσιμα κενά δεξιοτήτων μέσα από την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων κατάρτισης.

Το έργο συγκεντρώνει πέντε Κέντρα Αριστείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων της Κύπρου, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, μέσα από τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση στον κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γενικότερα και αιολική ενέργεια συγκεκριμένα, δικτύωση επιχειρήσεων σε αυτούς τους κλάδους, καθώς επίσης και στήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Στην Κύπρο, η Κοινότητα Πρακτικής του SHOREWINNER περιλαμβάνει τους εξής οργανισμούς:

  • Πανεπιστήμιο Κύπρου (UCY)
  • CARDET - Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης
  • Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ)
  • INTERCOLLEGE - Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Στο παρόν στάδιο, το ΚΕΒΕ καλεί εκπαιδευτές, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, συμβούλους και φοιτητές να συμμετάσχουν στην έρευνα για την αναγνώριση κενών δεξιοτήτων, συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα ερωτηματολόγια πατώντας στους πιο κάτω συνδέσμους:

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως υποβάλουν τις απαντήσεις τους μέχρι τις 30 Αυγούστου 2024. Όλα τα δεδομένα που θα συλλεχθούν κατά τη διεξαγωγή της έρευνας θα παραμείνουν εμπιστευτικά.

Επιπρόσθετα με την έρευνα, όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην Κοινότητα Πρακτικής SHOREWINNER μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου SHOREWINNER και ακολουθήστε το έργο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ø Facebook

Ø LinkedIn

Ø Instagram

Ø Twitter

Δειτε Επισης

Πετρέλαιο: Τα δύο «αγκάθια» που φέρνουν σε θέση άμυνας τον OPEC
Τέσσερις προτάσεις Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ενέργεια
Προς ηλεκτρική διασύνδεση με το σωστό περιεχόμενο... Κορύφωση διεργασιών για να κλειδώσει η συμφωνία
Tο πήραν πάνω τους Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης και πάνε για deal για την ηλεκτρική διασύνδεση
GSI: Ανακοίνωσε πρόοδο, σε διαρκή επαφή με Μητσοτάκη ο Χριστοδουλίδης-«Kάποιοι σκέφτονται τις εκλογές»
Μπουστάρισμα από Ισραήλ στην ηλεκτρική διασύνδεση-«Κορυφαία προτεραιότητα»
Χωρίς εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα η Κύπρος-Η προθεσμία Ιουνίου και η έκκληση από Κάντρι Σίμσον
Sarapis Energy: Ετοιμάζει φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3,427 MW στην επαρχία Πάφου
Η επιβεβαίωση διαφωνιών, η αμηχανία και το νέο χρονικό ορόσημο για την ηλεκτρική διασύνδεση
Στρεβλώσεις στην εμπορία καυσίμων βλέπει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ποια είναι η απόκλιση