Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός

Την απώλεια του προέδρου του ομιλού Στέλιου Ο. Γαλανού, ο οποίος απεβίωσε στις 2 Αυγούστου 2024 στη Λεμεσό σε ηλικία 78 ετών, θρηνεί ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos, αλλά και η επιχειρηματική κοινότητα του νησιού μας.

Ο Στέλιος Ο. Γαλανός ήταν γνωστός για το πάθος, την ακεραιότητα, την εντιμότητα, τον δυναμισμό του, τη βαθιά γνώση του για την παγκόσμια βιομηχανία ποτών και το μακροπρόθεσμο όραμά του.

Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1945 και ήταν μοναχοπαίδι του Όθωνα Γαλανού, ιδρυτή του Ομίλου Othon Ghalanos.

Το 1967, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του, ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης στην νεαρή ηλικία των 21 ετών και ανήγαγε την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1929, σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διανομής κρασιών και αποσταγμάτων στην Κύπρο με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες παγκοσμίως, απολαμβάνοντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων, που χτίστηκαν μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη πολλών δεκαετιών.

Εργατικός και ακούραστος, ταξιδιώτης, και με μεγάλη πίστη στη συνεχή μάθηση, την ομαδικότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια, στελέχωσε από νωρίς μια ευέλικτη και δυναμική ομάδα αφοσιωμένων επαγγελματιών και, με την υποστήριξη τους και τη μεγάλη επιμονή του, έγινε η κινητήρια δύναμη της οικογενειακής επιχείρησης, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο, συμπεριλαμβανομένης της επανεκκίνησης της επιχείρησης από το μηδέν μετά την τουρκική εισβολή το 1974 έχοντας χάσει την οικία και τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησής του.

Αφήνει πίσω την κόρη του Έλενα Γαλανού, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ομίλου Othon Ghalanos από το 2020, η οποία συνεχίζει την κληρονομιά του, και τις δύο εγγονές του, Ντανιέλα και Κριστίν.

Θα τον θυμούνται οι πολλοί συνεργάτες του, όχι μόνο ως ένα επιτυχημένο επαγγελματία με οξεία επιχειρηματική αίσθηση, αλλά και ως στενό φίλο.

Το InBusinessNews εκφράζει στους συγγενείς, φίλους, συνεργάτες και λοιπούς οικείους του εκλιπόντος τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Αιωνία του η μνήμη.

Δειτε Επισης

Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός
Σε βαρύ πένθος ο δικηγορικός κόσμος-'Εφυγε από την ζωή ο γνωστός δικηγόρος και πολιτικός Ανδρέας Αγγελίδης