Powered by

XAK: Μεγάλη πτώση των μετοχών, εν μέσω βουτιάς των διεθνών αγορών

Μεγάλη πτώση παρουσιάζει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ακολουθώντας την έντονα πτωτική πορεία που καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική οικονομία και για την κρίση στη Μέση Ανατολή.  Ο Γενικός Δείκτης στις 14.13 υποχωρούσε στις 162,88 μονάδες, πραγματοποιώντας βουτιά 5,58%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν την ίδια ώρα στις 99,14 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλη πτώση 5,62%. Η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 753.062 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, η Κύρια Αγορά παρουσίαζε την ίδια ώρα μεγάλη πτώση 6,91%, οι Επενδυτικές υποχωρούσαν κατά 6,17%, ενώ η Εναλλακτική περιόρισε την πτώση της στο 0,46%. Αμετάβλητα παρέμειναν τα Ξενοδοχεία.

Τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα παρουσίαζε την ίδια ώρα η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 341.978 ευρώ (πτώση 6,68%), ακολουθούμενη από τη μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο 148.284 ευρώ (πτώση 9,09%), της Δήμητρα Επενδυτική με όγκο 137.614 ευρώ (πτώση 6,30%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με όγκο 52.831 ευρώ (άνοδος 0,55%) και της Logicom με όγκο 34.286 ευρώ (πτώση 3,80%).

Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, 4 κινούνται ανοδικά, 9 πτωτικά και 7 είναι αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ήταν 289.

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 5,6% στο ωριαίο εργατικό κόστος το τέταρτο τρίμηνο του 2024
Καταθέσεις στην ερευνητική για τους takata από εβδομάδας-Θα κληθούν και υπουργοί
Νέα ανατροπή στην δίκη για Al Jazeera-Αναστολή κατηγοριών εναντίον Αντωνίου, αποσύρθηκαν δύο βασικοί μάρτυρες
Μικρή άνοδος στο ΧΑΚ με διακοπή διαπραγμάτευσης λόγω τεχνικού προβλήματος
Σε εξέλιξη η διασύνδεση της Κύπρου με το eIDAS για διασυνοριακές συναλλαγές-Τον Μάιο ολοκληρώνεται η διαδικασία
Προς άρση της απαγόρευσης πλήρωσης κενών θέσεων στο δημόσιο-Διαφωνεί ο ΔΗΣΥ
Αύξηση της απασχόλησης στον ευρύ δημόσιο τομέα κατά 1.476 άτομα το τέταρτο τρίμηνο του 2024
Άγγιξαν τις 13.000 οι κενές θέσεις εργασίας το τέταρτο τρίμηνο του 2024-Πόσες ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2023
Λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των βουλευτών και καταθέτει αναθεωρημένα νομοσχέδια για τις πολλαπλές συντάξεις η Κυβέρνηση
Πρόσφορο έδαφος για συνεργασία σε διάφορους τομείς μεταξύ κυπριακών και ελληνικών επιχειρήσεων