Powered by

Πρόσκληση συμμετοχής στην ομάδα των stakeholders για ευρωπαϊκό έργο-Σε ποιους επιχειρηματίες απευθύνεται

Πρόσκληση για συμμετοχή σε συμβουλευτική ομάδα ευρωπαϊκού έργου που αφορά την αναζωογόνηση αγροτικών περιοχών απευθύνει η Αναπτυξιακή Εταιρία Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Πρόκειται για το έργο Revive «Ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών της Μεσόγειου», στο οποίο συμμετέχει από τον Ιανουάριο ως συντονιστής εταίρος η αναπτυξιακή εταιρία.

Το έργο εγκρίθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Interreg Euro-Med με προϋπολογισμό €2.380.000. 

Σε ανακοίνωση της η Αναπτυξιακή Εταιρία Επαρχιών Λάρνακας - Αμμοχώστου αναφέρει πως στο έργο συμμετέχουν συνολικά εννιά εταίροι από 6 χώρες, την Κύπρο, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, Σλοβενία, Κροατία και Βόρεια Μακεδονία.

Η έναρξη του έργου έγινε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας. 

Σημειώνεται πως «το έργο REVIVE αναλαμβάνει σημαντική πρωτοβουλία στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων στις αγροτικές περιοχές με στόχο την βιώσιμη οικονομία, την επιτάχυνση της μετάβασης προς ανταγωνιστικά, βιώσιμα και ανθεκτικά οικοσυστήματα στις αγροτικές περιοχές της Μεσογείου. 

Μέσω της συμμετοχικής προσέγγισης και της ανάπτυξης ικανοτήτων, προστίθεται, «το έργο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές της Μεσογείου, όπως η απερήμωση, η χαμηλή οικονομική δραστηριότητα, η έλλειψη θέσεων εργασίας, η απουσία ψηφιακών δεξιοτήτων, οι δυσκολίες στη διατήρηση της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς και η περιορισμένη συνεργασία και δικτύωση των τοπικών επιχειρήσεων και φορέων». 

Στο πλαίσιο αυτό, οι διοργανωτές απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής στην ομάδα των stakeholders η οποία θα λειτουργεί συμβουλευτικά προς το έργο και ταυτόχρονα θα συμμετέχει στην πιλοτική εφαρμογή και στα ταξίδια που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου στις χώρες: Ιταλία περιοχή Τοσκάνης, Μακεδονία, Ισπανία περιοχή Μαγιόρκα, και Κροατία». 

Σημειώνεται πως η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρηματίες των κλάδων της γεωργίας, αστικής ανάπλασης, πολιτισμού, τουρισμού, παραγωγής και εμπορίας τοπικών προϊόντων, διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπηρεσίες διαφήμισης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, τεχνολογίες πληροφορικής και μεταποίησης. 

Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, θα γίνει σύντομη παρουσίαση του έργου, παρουσίαση του επιχειρηματικού μοντέλου συνεργασίας για τη δημιουργία σχεδίου δράσης και παρουσίαση της τεχνολογικής καινοτομίας.

Δηλώσεις για συμμετοχή στην συμβουλευτική ομάδα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 9 Αυγούστου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ~akosma@anetel.com ή στο τηλέφωνο 24322020.

Δειτε Επισης

Συνέχισε τη θετική πορεία το ΧΑΚ με εβδομαδιαία κέρδη 0,76%
Ετήσια μείωση 16% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Σεπτέμβριο
Στις 152,7 μονάδες ο δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Ιούλιο
Υπογράφηκε η νέα συλλογική σύμβαση μεταξύ ΚΟΑΠ και ΠΑΣΥΔΥ
Μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο ο Μ. Κεραυνός-Θα συμμετάσχει στις συνεδρίες Eurogroup και Ecofin
Συνεχίζονται οι πτήσεις Λάρνακα-Τελ Αβίβ και οι αφίξεις σκαφών από Λίβανο
Απαντά στα «πυρά» ο Χριστοδουλίδης-Έχουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική για αντιμετώπιση της ακρίβειας
Η ένταση στην Μ. Ανατολή, οι αντοχές της οικονομίας μας και ο κίνδυνος για τις επενδύσεις-Η ανάγνωση του επιχειρείν
Κομισιόν: Παραπέμπει την Κύπρο στο Δικαστήριο της Ε.Ε. για μη εφαρμογή παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας
Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο