Ανέλαβε ευθύνη για το τερματικό ο Χριστοδουλίδης-«Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό, καμία συγκάλυψη για κανέναν»

Τη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε συγκάλυψη για κανέναν σε σχέση με τις έρευνες για το Βασιλικό, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του, και απαντώντας σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση θα διενεργήσει έρευνα σχετικά με την υπόθεση του Βασιλικού, ο Προέδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «από την αρχή συνεργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και θέλω σήμερα να πω δημόσια: Tίποτα δεν θα μείνει κρυφό σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα».

Πρόσθεσε πως «όλα αυτά πρέπει να ξεχαστούν. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως προσπάθεια και δεν θα γίνει, και αναλαμβάνω εγώ προσωπικά την ευθύνη,  συγκάλυψη του οποιουδήποτε. Κανείς δεν είναι υπεράνω της νομιμότητας και των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και κάθετος στο συγκεκριμένο θέμα», τόνισε.

Ερωτηθείς ποια ευθύνη αναλαμβάνει ο ίδιος, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως όσοι ευθύνονται για κακώς έχοντα, είτε συμβόλαια ή οτιδήποτε, μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

«Καμία απολύτως συγκάλυψη για κανέναν. Και είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κυπριακό λαό», είπε.

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»
Ο ΔΟΕ μειώνει τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου-Πλεονάζουσα παραγωγή έως το 2026
Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για το «Ηλέκτρα» ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης-Προχωρεί σε νέο γεωτρητικό στόχο η εταιρεία