Powered by

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας «κόβει» η Shell

Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός Shell σχεδιάζει να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας από τα τμήματα εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ως μέρος ενός προγράμματος περικοπής κόστους που ανακοινώθηκε πέρσι, σύμφωνα με όσα είπε πρόσωπο που γνωρίζει το ζήτημα την Παρασκευή.

Οι περικοπές θα επηρεάσουν δύο μονάδες που ειδικεύονται στην εκμετάλλευση και ανάπτυξη των έργων εξαγωγής υδρογονανθράκων, με το εργατικό δυναμικό τους να μειώνεται κατά 20%, ανέφερε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα γραφεία στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία αναμένεται να επηρεαστούν στο μεγαλύτερο βαθμό, πρόσθεσε η πηγή, ωστόσο οι λεπτομέρειες του σχεδίου υπόκεινται στις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.

Η Shell ανακοίνωσε την Ιούνιο 2023 την πρόθεσή της να εφαρμόσει "δομικές περικοπές του λειτουργικού κόστους ύψους $2-3 δισ. μέχρι το τέλος του 2025".

Η επίτευξη αυτών των περικοπών απαιτεί "πιο αποτελεσματική και συνολικά πιο 'καθαρή' οργάνωση", είπε στο ΓΠΕ ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, χωρίς να επιβεβαιώνει τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Shell είπε ότι τα καθαρά της κέρδη έπεσαν κατά 8% το πρώτο εξάμηνο, εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών φυσικού αερίου και διαγραφών.

Παρά την πτώση στο περιθώριο κέρδους, τα αποτελέσματα ευνοήθηκαν από χαμηλότερα λειτουργικά κόστη και μεγαλύτερο όγκο παραγωγής υδρογονανθράκων.

Η Shell, όπως και η επίσης βρετανική ΒΡ, έχει κάνει πισωγύρισμα σε κάποιους από τους κλιματικούς στόχους τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια περιβαλλοντικών ακτιβιστών, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για να ενισχύσουν τα κέρδη τους.

Δειτε Επισης

Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο
Γιατί οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα
H Fed ανοίγει τα χαρτιά της για τα επιτόκια-Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα
Οι πέντε προτάσεις των Ευρωπαίων εφοπλιστών για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας
Η Boeing παγώνει τις προσλήψεις-Ενδέχεται να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους
Απώλειες για το bitcoin εν αναμονή της μείωσης επιτοκίων από Fed
Γερμανία: Άνοιξε έρευνα για την Commerzbank-Δυσαρέσκεια για UniCredit
Αγορές: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Fed-Οι κινητήριοι μοχλοί της εβδομάδας
Πλουσιότεροι θα γίνουν οι πλούσιοι-Στα πόσα τρις δολάρια θα εκτοξευθεί η περιουσία τους