Συνάντηση ΟΕΒ με Κυπριακό Δικοινοτικό Συνασπισμό Γυναικών- Προώθηση κουλτούρας ειρήνης και συμφιλίωσης

Αντιπροσωπεία του Κυπριακού Δικοινοτικού Συνασπισμού Γυναικών [Cyprus Women Bicommunal Coalition (CWBC)] είχε πρόσφατα συνάντηση με κλιμάκιο της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης στη Λευκωσία. Από πλευράς CWBC στην συνάντηση παρέστησαν οι κυρίες Καίτη Κληρίδου, Πραξούλα Αντωνιάδου, Στέφη Δράκου, Ipek Borman και Meral Birinci-Sonan.

Από πλευράς ΟΕΒ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Αντωνίου παρέστησαν η κα Δήμητρα Καραντώκη-Μέλος του ΔΣ της ΟΕΒ, ο Γενικός Διευθυντής, η Βοηθός Γενική Διευθύντρια και άλλα διευθυντικά στελέχη της Ομοσπονδίας.

Όπως εξήγησαν τα στελέχη της CWBC, οι βασικοί στόχοι της Οργάνωσης τους είναι (α) η ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην οικοδόμηση της ειρήνης με την προώθηση κουλτούρας ειρήνης και συμφιλίωσης και (β) η πλήρης, ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τη συμπερίληψη της διάστασης του φύλου στις διαπραγματεύσεις.

Οι εκπρόσωποι της CWBC ανέλυσαν τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους για προώθηση των στόχων τους και έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας και τα οφέλη που θα προκύψουν με την επανένωση. Συμφωνήθηκε η συνέχιση της επαφής και η πραγματοποίηση νέων συναντήσεων ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε Λύμπια, Ζύγι, Καλαβασό-Χοιροκοιτία και περιοχή ΓΣΠ
Ηγεσία με πυξίδα την ακεραιότητα και τη στρατηγική
Cyta: Μέτρα στήριξης για κατοίκους και επιχειρήσεις στις πληγείσες κοινότητες από την πυρκαγιά
Πρόσκληση προς έφηβες στην Κύπρο-Πάρε μέρος δωρεάν στο FEM Online Program και ανακάλυψε τη δύναμή σου ως ηγέτιδα
Τρ. Κύπρου: Άμεση κινητοποίηση και ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς-Το SupportCY κοντά στις πληγείσες περιοχές
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Στο πλευρό των πληγέντων το My Mall Limassol-Αρχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες από το υπουργείο Ενέργειας
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών