Powered by

Δεν ικανοποιεί απόλυτα τους ξενοδόχους η μεσολαβητική Παναγιώτου για την συλλογική σύμβαση

Η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, «χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ο οποίος ανέφερε πως η πρόταση δεν ικανοποιεί 100% τον ΠΑΣΥΞΕ.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί της πρότασης, η οποία παραδόθηκε την Πέμπτη, στις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και στους επαγγελματικούς συνδέσμους των ξενοδόχων ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ, ο κ. Ρουσουνίδης «είναι πολύ νωρίς να τοποθετηθούμε επί της πρότασης», η οποία «χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας».

«Ως πρώτη αντίδραση, σίγουρα δεν μας ικανοποιεί στο 100%, όμως βρίσκονται όλα στην σφαίρα της συζήτησης», σημείωσε.

Ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ είπε ότι θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου «ούτως ώστε να επεξεργαστούμε την πρόταση σε περαιτέρω λεπτομέρεια και να καταθέσουμε την άποψη μας, το συντομότερο δυνατό».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει η ευχέρεια να καταθέσουμε τις απόψεις μας επί της πρότασης μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου», η οποία είναι η τελική ημερομηνία που καθορίστηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Άντη Αποστόλου για να δοθούν οι θέσεις της κάθε πλευράς.

Ανέφερε ότι ευελπιστεί ότι το ΔΣ θα μπορέσει να συνεδριάσει μέχρι τις αρχές της δεύτερης εβδομάδας Σεπτεμβρίου ούτως ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις του ΠΑΣΥΞΕ.

Σε παρατήρηση ότι δεν πρόκειται καμιά πλευρά να ικανοποιηθεί πλήρως από την πρόταση, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι υπάρχουν κάποια σημεία που «χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας και ενδεχομένως συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους».

ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ: Σημαντικές πρόνοιες στη μεσολαβητική πρόταση

Η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, που παραδόθηκε σήμερα, στις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και στους επαγγελματικούς συνδέσμους των ξενοδόχων ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ, περιλαμβάνει σημαντικές πρόνοιες, όπως μισθολογικές αυξήσεις και αύξηση των μικτών εισφορών στο ταμείο προνοίας, αναφέρει, από πλευράς της, σε δελτίο Τύπου η ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ, προσθέτοντας ότι θα απαντήσει στο Υπουργείο γραπτώς, αφού την εξετάσει λεπτομερώς.

Η συντεχνία αναφέρει ότι η πρόταση στάλθηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Άντη Αποστόλου και πως σε δηλώσεις του μετά την παραλαβή της μεσολαβητικής πρότασης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Επισιτισμού και Κέντρων Αναψυχής (ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ), Μιχάλης Φράγκου, ανέφερε ότι η μεσολαβητική πρόταση θα εξεταστεί λεπτομερώς από την Ομοσπονδία και στη συνέχεια θα αποσταλεί γραπτώς στο Υπουργείο Εργασίας η τελική απάντηση.

Δειτε Επισης

Μετρά ακόμη πληγές από την απώλεια της ρωσικής αγοράς η Περνέρα-Κλειστά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις
Υφ. Τουρισμού: Εκπαιδευτικά προγράμματα με αγορά υπηρεσιών-Οι οργανισμοί που κέρδισαν τον διαγωνισμό
ΕΤΑΠ Πάφου: Καλεί πολιτεία και Hermes να τα βρουν για την δεύτερη φάση των έργων υποδομής στα αεροδρόμια
O διάσημος σεφ Florian Berger στο Cap St Georges Hotel & Resort
Τίτλοι τέλους για τα Debbie's Cookies, 22 χρόνια μετά-Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
Ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τα περί συμφωνίας με Hermes ο Βαφεάδης
«The French Workshop»: Τα πλάνα του brand του Ομίλου Ζορπάς για περαιτέρω επέκταση μέσω franchise στις ΗΠΑ
Η μεγαλύτερη διαχρονικά διακίνηση επιβατών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
Εστίαση: Η αυξημένη επισκεψιμότητα, η τονωτική ένεση και η ανάγκη διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου
Aegean: Αύξηση κύκλου εργασιών και ισχυρή κερδοφορία EBITDA αυξημένη κατά 6%-Τα αποτελέσματα εξαμήνου