Επιχειρηματική καινοτομία με την ασφάλεια επικεντρωμένη στα δεδομένα

Όλο και πιο δύσκολη υπόθεση καθιστούν την προστασία ευαίσθητων δεδομένων και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς GDPR, το PCI DSS και το DORA, η διάδοση της τεχνητής νοημοσύνης, η αύξηση των σκιωδών δεδομένων και οι προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο.

Οι επιχειρηματικές ομάδες συχνά θεωρούν τα μέτρα ασφαλείας ως εμπόδια στην καινοτομία, οδηγώντας σε συγκρούσεις και παρανοήσεις σχετικά με την εξισορρόπηση της χρήσης δεδομένων και της ασφάλειας. Αντιθέτως, μια προσέγγιση ασφάλειας με επίκεντρο τα δεδομένα μπορεί να γεφυρώσει αυτό το χάσμα, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα παραμένουν πολύτιμα, διατηρώντας παράλληλα τη συμμόρφωση και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η προσέγγιση ασφάλειας με επίκεντρο τα δεδομένα, οι οργανισμοί καλούνται, σήμερα, να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ των ομάδων ασφάλειας και των επιχειρηματικών μονάδων. Κάτι τέτοιο, σημαίνει απρόσκοπτη ενσωμάτωση των μέτρων ασφαλείας στη διαδικασία καινοτομίας, και κατ’ επέκταση διασφάλιση πως η προστασία των δεδομένων αποτελεί παράγοντα που διευκολύνει αντί να εμποδίζει.

Με την υιοθέτηση προηγμένης κρυπτογράφησης, οι εταιρείες μπορούν να διασφαλίζουν τις ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς να καταπνίγουν τη δημιουργικότητα. Μια τέτοια προσέγγιση όχι μόνο μετριάζει τους κινδύνους αλλά ενισχύει ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη μεταξύ των ενδιαφερομένων, τοποθετώντας την ασφάλεια ως στρατηγικό πλεονέκτημα στην επιδίωξη της καινοτομίας και της ανάπτυξης.

Στο 4ο Cyber Security Conference θα μιλήσει για όλα τα πιο πάνω δίνοντας πλούσια καθοδήγηση, ο Andrea Renna, Sr VP of Sales, Comforte AG με θεματική «Driving Business Innovation with Data-Centric Security».

O Andrea Renna έχει να προσφέρει πολλά σε όσους παραστούν στη διοργάνωση. Πρόκειται για έναν επαγγελματία με εμπειρία στον τομέα της συμβουλευτικής επιχειρήσεων με ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Με μια μακρά, διεθνή καριέρα σε μεγάλες εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις, ο ομιλητής έχει εργαστεί και ζήσει για αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ, το Μεξικό, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, όπου βοήθησε τον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς εξειδίκευσης, όπως τα εταιρικά πληροφοριακά συστήματα, η διαχείριση επιχειρήσεων και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Τα τελευταία τρία χρόνια της καριέρας του έχει αφιερώσει ιδιαίτερα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την προστασία δεδομένων, τη διακυβέρνηση, τους κινδύνους και τη συμμόρφωση, την ασφάλεια του cloud, την ανάλυση δεδομένων και τη νομισματοποίηση.

Ο θεσμός που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την κυβερνοασφάλεια

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, το ξενοδοχείο Hilton Nicosia θα φιλοξενήσει το Συνέδριο με θέμα «Safeguarding your Digital Fortress: A Practical Guide for Companies across all Economic Sectors». Η διοργάνωση θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλες τις λειτουργίες και τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες, ενώ θα αναδείξει στρατηγικές και εργαλεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων.

Το Cyber Security Conference θα αποτελέσει πλατφόρμα για ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων σχετικά με τις τάσεις και τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας. Θα αναλύσει στρατηγικές, μεθόδους και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες όλων των οικονομικών τομέων για να πλοηγηθούν στο σύνθετο και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των κυβερνοαπειλών.

Ποιους αφορά

Μην χάσετε την ευκαιρία να ενισχύσετε την ασφάλεια της ψηφιακής σας οχυρότητας και να ανακαλύψετε πρακτικές λύσεις για την προστασία των κρίσιμων υποδομών σας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη κυπριακών επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και οικονομικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών κυβερνοασφάλειας, IT experts, CEOs, COOs, CFOs, διαχειριστών κινδύνων, υπευθύνων συμμόρφωσης και συμβούλων. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε:

- Γενικούς Διευθυντές

- Chief Technology Officers (CTOs)

- Chief Security Officers (CSOs)

- Chief Information Security Officers (CISOs)

- Chief Compliance Officers (CCOs)

- Συμβούλους Ασφαλείας

- Υπευθύνους Συμμόρφωσης

- Αναλυτές Ασφαλείας

- Προγραμματιστές

- Διαχειριστές Δικτύων & Συστημάτων

- Διαχειριστές Κινδύνων

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

  • Χορηγοί (μέχρι σήμερα): CABLENET, CBS IT Systems (Cyprus), ECOMMBX, EY, HS DATA, HUAWEI, Kyndryl, PARSECTIX
  • Υποστηρικτές (μέχρι σήμερα): ESET HELLAS, National Betting Authority
  • Με τη στήριξη (μέχρι σήμερα): Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) Cyprus Chapter, Cyprus Computer Society (CCS), Cyprus Cyber Security Challenge (CCSC)
  • Υπό την Αιγίδα: Digital Security Authority
  • Οργανωτές: ΙΜΗ & ISACA Cyprus Chapter
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

  • Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
  • Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού GOLD: Γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας
Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και Europa UOMO Κύπρου στην μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη
Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο: Νέα σχολική χρονιά για το Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου»
Το φεστιβάλ νεολαίας «Up To YOU(th)» του ΟΝΕΚ επιστρέφει για 8η χρονιά
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
pr: partners: Υποδέχθηκε τη νέα σεζόν με εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης
ΙδΕΚ: Χρηματοδότηση επτά επιχειρήσεων στο πλαίσιο του «DISRUPT»-Στα 23 εκατ. το συνολικό της ύψος
Ινστιτούτο Κύπρου: Η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα
The Gamechangers Stage: Οι πρωτοπόροι που αλλάζουν το τοπίο των επιχειρήσεων
«Cyprus Gen Z-career insights»: Συνεργασία RSM Cyprus και ΤΕΠΑΚ σε πανεπιστημιακή έρευνα