Flight Mode brought to you by

Ματιά στο νέο και πολυαναμενόμενο Airbus Α321XLR

Το πολυαναμενόμενο αεροσκάφος narrow-body (στενής ατράκτου) για μεγάλες αποστάσεις A321XLR αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομα το πρώτο προγραμματισμένο του δρομολόγιο. Οι σχετικές αναγκαίες πιστοποιήσεις γι’ αυτό έχουν μάλιστα πρόσφατα ολοκληρωθεί.

H καινοτομία, σε σχέση με τα προηγούμενα αεροσκάφη, είναι ότι το Α321-XLR θα προσφέρει τη δυνατότητα πτήσεων μέχρι και 8.700 χιλιόμετρα, όπως υπερατλαντικές, οι οποίες προηγουμένως πραγματοποιούνταν μόνο με μεγάλα αεροσκάφη, παρέχοντας, έτσι, μεγαλύτερη επιχειρησιακή ευελιξία και χαμηλότερο επιχειρησιακό κόστος, σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα αεροσκάφη.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος διακρίνεται για τις διάφορες τεχνικές αλλαγές, όπως το νέο σύστημα καυσίμων και τα βελτιωμένα αεροδυναμικά συστήματα, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από τα αρμόδια σώματα, διασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία του αεροσκάφους.

Το πρώτο δρομολόγιο Μαδρίτη - Βοστώνη προγραμματίζεται από την εταιρεία Iberia για τα μέσα του ερχόμενου Νοεμβρίου. Η απόσταση μεταξύ των δύο προορισμών εκτιμάται στα 5.487 χιλιόμετρα.

Το δρομολόγιο αυτό πραγματοποιούταν και στο παρελθόν με μεγαλύτερα αεροσκάφη, τα λεγόμενα wide body, όπως το Α340 και μετά το Α330. Η διάρκεια πτήσης αναμένεται να είναι 10-15 λεπτά μεγαλύτερη για κάθε διαδρομή, σε σύγκριση με τα μεγάλα αεροσκάφη. Αρχικά προγραμματίζονται 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ η συχνότητα θα αυξηθεί ημερησίως μέχρι τον Ιανουάριο του 2025. Το δεύτερο προγραμματισμένο δρομολόγιο για τα μέσα Ιανουαρίου είναι το Μαδρίτη-Ουάσιγκτον Ντάλας με 6 εβδομαδιαίες πτήσεις και του οποίου η απόσταση εκτιμάται στα 6,141 χιλιόμετρα.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος της Iberia διαθέτει 14 επιχειρηματικές θέσεις και 168 οικονομικές θέσεις.

Γενικά το Α321XLR προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στις αερογραμμές, ώστε να προσαρμόζουν το πρόγραμμα τους ανάλογα με τη ζήτηση, ενώ η συχνότητα πτήσεων αναμένεται να είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα πιο μεγάλα αεροσκάφη.

Πάρτε μια γεύση ακόλουθα

Δειτε Επισης

Γιάννης Χάρπας: Η ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει το αεροδρόμιο Πάφου (βίντεο)
On air διασκέδαση και δημιουργικότητα για παιδιά...10+ τρόποι να ψυχαγωγήσετε το παιδί σας στο αεροπλάνο
Πώς λειτουργεί ο κλιματισμός στο αεροπλάνο-Η ανανέωση, το φιλτράρισμα και η σταθεροποίηση του αέρα καμπίνας
Καθίσματα αεροδρομίων: Πώς οι σχεδιαστές ανταποκρίνονται στις αναβαθμισμένες ανάγκες
Ματιά στο νέο και πολυαναμενόμενο Airbus Α321XLR
Τουρισμός: Πώς η ανάπτυξή του μπορεί να ωφελήσει ντόπιους και επισκέπτες
Ποια είναι η Air Serbia με παρουσία στην Κύπρο, πραγματοποιώντας πτήσεις Λάρνακα-Βελιγράδι
Άντης Φράγκος: Το τεχνικό της Hermes επί ποδός-Όσα «τρέχει» για να...πετούν τα κυπριακά αεροδρόμια (vid)
Ποια είναι η Air Baltic που συνδέει την Κύπρο με την Βαλτική και η δυνατότητα που θα δίνει σύντομα στους επιβατές της
Solotravel: Κορυφαία τάση στα ταξίδια το 2024