Flight Mode brought to you by

Ποια είναι η Air Serbia με παρουσία στην Κύπρο, πραγματοποιώντας πτήσεις Λάρνακα-Βελιγράδι

Η Air Serbia είναι ο κρατικός αερομεταφορέας της Σερβίας με κυριότερη βάση το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βελιγραδίου Νικόλας Τέσλα και με βάσεις, επίσης στα αεροδρόμια Niš Constantine the Great και Kraljevo Morava της Σερβίας.

Δραστηριοποιείται στην Κύπρο, εδώ και αρκετά χρόνια σε ολόχρονη βάση και πραγματοποιεί πτήσεις, από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, συνδέοντας τη χώρα μας με την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι.

Τα τελευταία χρόνια η παρουσία της Air Serbia στην Κύπρο, έχει ενισχυθεί σημαντικά, καθώς η εταιρεία υπερδιπλασίασε τον αριθμό των πτήσεων της στην Κύπρο, σε σχέση με την προ-πανδημίας εποχή.

Κατά τη χειμερινή περίοδο, πραγματοποιεί μία ημερήσια πτήση, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο μία μέχρι και τρείς ημερήσιες πτήσεις.

Τα αεροσκάφη της εταιρείας πραγματοποιούν short, medium και long haul πτήσεις (μικρών, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων) σε περισσότερους από 70 προορισμούς σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Ο συνολικός στόλος της αποτελείται από 25 αεροσκάφη τύπου Airbus Α319, Α320, Α330 και ATR 72. Το 2022 ενίσχυσε το δυναμικό της με 8 νέα αεροπλάνα, ενώ αναμένει ακόμα δύο A330-200 τη φετινή χρονιά. Πρόσφατα ο Jiří  Marek, CEO της εταιρείας, δήλωσε ότι στόχος της μέσα στα επόμενα χρόνια, είναι να αυξήσει περαιτέρω το στόλο της σε 35 - 40 αεροσκάφη. 

Η Air Serbia ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ότι θα επεκτείνει το δίκτυο των υπερατλαντικών δρομολογίων, με την έναρξη απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου προς το Μαϊάμι, ενώ ήδη πραγματοποιεί πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

Παράλληλα, η εταιρεία μέχρι το τέλος του 2024 θα εντάξει στο πρόγραμμα πτήσεων της, τις κινεζικές πόλεις της Σανγκάης και του Γκουανγκζού, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο για απευθείας πτήσεις προς το Τορόντο του Καναδά.

Η αεροπορική εταιρεία, σε συνδυασμό με το διευρυμένο πτητικό της πρόγραμμα, παρέχει στους επιβάτες της, την επιλογή να μεταβούν σε διάφορους προορισμούς με μία ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου,  καθώς πραγματοποιεί πτήσεις κοινού κωδικού με περισσότερες από άλλες 10 αεροπορικές εταιρείες, όπως Air China, Air France, Etihad Airways και KLM.

Μέσα στο 2023 μετέφερε 4.2 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας την 3η καλύτερή σε απόδοση χρονιά, κατά τη διάρκεια των 97 χρόνων λειτουργίας της και πραγματοποιώντας 44% περισσότερες πτήσεις σε σχέση με το 2022.

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια της Air Serbia, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, από ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων.

Δειτε Επισης

Γιάννης Χάρπας: Η ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει το αεροδρόμιο Πάφου (βίντεο)
On air διασκέδαση και δημιουργικότητα για παιδιά...10+ τρόποι να ψυχαγωγήσετε το παιδί σας στο αεροπλάνο
Πώς λειτουργεί ο κλιματισμός στο αεροπλάνο-Η ανανέωση, το φιλτράρισμα και η σταθεροποίηση του αέρα καμπίνας
Καθίσματα αεροδρομίων: Πώς οι σχεδιαστές ανταποκρίνονται στις αναβαθμισμένες ανάγκες
Ματιά στο νέο και πολυαναμενόμενο Airbus Α321XLR
Τουρισμός: Πώς η ανάπτυξή του μπορεί να ωφελήσει ντόπιους και επισκέπτες
Ποια είναι η Air Serbia με παρουσία στην Κύπρο, πραγματοποιώντας πτήσεις Λάρνακα-Βελιγράδι
Άντης Φράγκος: Το τεχνικό της Hermes επί ποδός-Όσα «τρέχει» για να...πετούν τα κυπριακά αεροδρόμια (vid)
Ποια είναι η Air Baltic που συνδέει την Κύπρο με την Βαλτική και η δυνατότητα που θα δίνει σύντομα στους επιβατές της
Solotravel: Κορυφαία τάση στα ταξίδια το 2024