Στο φουλ η εμπορική κίνηση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς-Αγορές της τελευταίας στιγμής

Δυνατός μήνας για το σύνολο του λιανικού εμπορίου, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο Αύγουστος, με τα ευεργετικά οφέλη της αυξημένης τουριστικής κίνησης να είναι εμφανή, ιδιαίτερα στις παράλιες πόλεις, ενώ η αγορά κινείται σε πυρετώδεις ρυθμούς λόγω της έναρξης του νέου σχολικού έτους, την ερχόμενη εβδομάδα.

Την αγορά ζέσταναν για τα καλά οι καλοκαιρινές εκπτώσεις σε ένδυση και υπόδηση. Αν και η απήχηση αυτής της περιόδου ξεπουλημάτων δεν είναι η ίδια με τις χειμερινές εκπτώσεις του Ιανουαρίου, εντούτοις στο λιανεμπόριο επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Μετά το πέρας του Δεκαπενταύγουστου, η επισκεψιμότητα στα καταστήματα ενισχύθηκε σημαντικά ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς γονείς, μαθητές και φοιτητές σπεύδουν για να προμηθευτούν τα απαραίτητα πριν το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού.

Το αδιαχώρητο στα malls

Ένδυση, υπόδηση, γραφική ύλη, σχολικές τσάντες και προϊόντα τεχνολογίας έχουν την τιμητική τους, με τους καταναλωτές να προχωρούν στις απαραίτητες αγορές για τη νέα σεζόν.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου ανέφερε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, στα εμπορικά κέντρα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη η εμπορική κίνηση, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Η καταβολή της μισθοδοσίας εντός της εβδομάδας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Κύπριοι καταναλωτές συνηθίζουν να προχωρούν σε αγορές της τελευταίας στιγμής, αναμένεται να ενισχύσουν την εμπορική κίνηση και τους τζίρους των καταστημάτων», επεσήμανε σχετικά.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει αλλάξει το προφίλ των αγοραστών, εξήγησε ότι, όπως και στον τομέα των τροφίμων, έτσι και στους άλλους κλάδους του λιανεμπορίου, οι καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς συσχετίζοντας τιμή και ποιότητα, είναι μελετημένοι και υποψιασμένοι και εν τέλει προχωρούν σε στοχευμένες αγορές.

Καμία ανησυχία για ωράριο

Θέμα ρύθμισης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων επαναφέρει από τον Σεπτέμβριο η Βουλή, με την κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας να επιδιώκει την κάλυψη του νομοθετικού κενού, παρά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Παναγιώτου ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση από πλευράς κυβέρνησης για αλλαγή στο ωράριο των καταστημάτων.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες τοποθετήσεις του πρόεδρου της Επιτροπής Εργασίας, Ανδρέα Καυκαλιά, ο οποίος αναφέρθηκε στην επαναφορά του ζητήματος ενώπιον των κοινοβουλευτικών εδράνων, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου καθησύχασε λιανεμπόρους και καταναλωτές, παραπέμποντας στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, τον περασμένο Ιανουάριο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το ωράριο των καταστημάτων θα παραμείνει ως έχει.

«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία, η όλη συζήτηση είναι άνευ αντικειμένου, καθώς μέσω του αρμόδιου υπουργού ξεκαθαρίστηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία δεν επιδιώκει οποιαδήποτε διαφοροποίηση της υφιστάμενης κατάστασης», σημείωσε ο κ. Αντωνίου.

Έντεκα και πλέον χρόνια μετά τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, η αγορά έχει αυτορυθμιστεί, με τους καταστηματάρχες να προσαρμόζουν το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεών τους αναλόγως των αναγκών τους και της επισκεψιμότητας.

Τα πολλαπλά οφέλη από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τα έσοδα που εισρέουν στα δημόσια ταμεία μέσω φορολογιών και συνεισφορών τα ημερομίσθια για τους εργαζόμενους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Κυριακή αποτελεί πλέον τη δεύτερη πιο εμπορική μέρα της εβδομάδας, μετά το Σάββατο.

Δειτε Επισης

Δωρεάν σεμινάρια για βιογραφικό και επικοινωνιακές δεξιότητες από την Coca-Cola HBC Κύπρου
Αναθεωρούν προς τα κάτω την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων οι αυτοκινητοβιομηχανίες
Μιχάλης Παναγίδης: Νέα τάση στον κλάδο των υπεραγορών οι εξαγορές και συγχωνεύσεις
Ξεκαθαρίζει για καθορισμό πλαφόν στην τιμή του νερού το Υπουργείο Εμπορίου-Καμιά πρόθεση για εξαιρέσεις
Lyle & Scott: Στο Nicosia Mall το brand-χορηγός ΑΠΟΕΛ, Ομόνοιας και ΑΕΚ Αθηνών
Director και γενικός διευθυντής των Mall of Cyprus και Mall of Engomi ο Κύπρος Χατζηστυλλής
Καλούν στη Βουλή τον Παπαναστασίου για το πλαφόν στην τιμή εμφιαλωμένου νερού-Εξαιρούνται τα αεροδρόμια
Unicars: Στρατηγική συνεργασία με το δίκτυο pcharge της Πετρολίνα-Γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ηλεκτροκίνησης
Beauty Line: Γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα ομορφιάς με έναν μήνα αφιερωμένο στην εσωτερική και εξωτερική λάμψη
Η εφαρμογή της νομοθεσίας για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα