ΕΤΑΠ Πάφου: Επιτυχή τα ανοικτά εργαστήρια Φυθκιώτικου Υφαντού

Ολοκληρωθήκαν με επιτυχία τα ανοικτά εργαστήρια Φυθκιώτικου σε 7 οικοτεχνίες στην κοινότητα Φύτης τα οποία διοργανώθηκαν και προωθήθηκαν από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, τον Σύνδεσμο Αποδήμων, το Κοινοτικό Συμβούλιο Φύτης και έτυχαν στήριξης από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από τις 6 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου 2024, κάθε Σάββατο και Κυριακή μεταξύ των ωρών 09:30-13:30 και υπολογίζεται ότι πέραν των 300 ατόμων επισκέφθηκαν τα εργαστήρια. Επιπρόσθετα περίπου 1000 ξένοι και ντόπιοι επισκέφθηκαν την κοινότητα εκείνη την περίοδο λόγω και των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 10 και 15 Αυγούστου αλλά και λόγω της έντονης προβολής που έτυχε η κοινότητα από την εκστρατεία της ΕΤΑΠ.

Οι επισκέπτες κατά την περιήγηση τους στην κοινότητα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το πάρκο της Ακρικούς, ένα πανέμορφο σημείο θέασης και ξεκούρασης, πρόσφατα ανακαινισμένο με φυσικά τρεχούμενα νερά όπου ένα μοναδικό μνημείο φύσης – ο Δρυς Γίγας, 800 ετών στέκεται αγέρωχος.

Παράλληλα αρκετοί από τους επισκέπτες, περιηγήθηκαν στην εκκλησιά του Αγίου Δημητρίου και ξεκουράστηκαν στην ανακαινισμένη πλατεία, απολαμβάνοντας εδέσματα ή ποτά από υποστατικό που λειτουργεί στο κέντρο της κοινότητας.

Η ΕΤΑΠ Πάφου δηλώνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της προσπάθειας και την αύξηση της επισκεψιμότητας ενώ ψηλά στην ατζέντα της παραμένει ο περαιτέρω ευπρεπισμός της κοινότητας, η δημιουργία πρότυπου εκθεσιακού χώρου για το Φυτιώτικο υφαντό, η Πιστοποίηση του υφαντού, καθώς και η αναβάθμιση της προσβασιμότητας στην κοινότητα από και προς τα αστικά κέντρα της επαρχίας.

Δειτε Επισης

Πρωτοπορεί η ΕΤΑΠ Πάφου-Μελέτη Ψηφιακής Στρατηγικής για την Τουριστική Πάφο
ΕΤΑΠ Λάρνακας: Βελτιώνονται περαιτέρω οι παραλίες
Αυτογνωσία: Η σημασία της στην τουριστική βιομηχανία
Ε. Λοϊζίδης: Η Πάφος μπορεί να μετατραπεί σε έναν ολόχρονο προορισμό
Glasshouse Lounge Restaurant: Μια Νέα Εποχή Γαστρονομίας και Κομψότητας
Αντώνης Πισσαρίδης: Χωρίς αντισταθμιστικά μέτρα το μέλλον των ξενοδοχείων στα ορεινά δεν είναι ευοίωνο
Π. Κωνσταντίνου: Οι σχεδιασμοί για το Pernera Beach Hotel και η ανάγκη για αναβάθμιση της περιοχής Περνέρα
Στόχος η ένταξη και του Νοεμβρίου στην καλοκαιρινή σεζόν
ΕΤΑΠ Πάφου: «Έξυπνος» και ο αιωνόβιος Δρύς της Φύτης
Βορόκληνη και Τόχνη: Πράσινες δράσεις τουριστικής αναβάθμισης