Στόχος η ένταξη και του Νοεμβρίου στην καλοκαιρινή σεζόν

Για άλλη μια χρονιά, ο Αύγουστος ήταν ο μήνας κατά τον οποίο οι Κύπριοι κατέκλυσαν τα τουριστικά καταλύματα του νησιού, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι, ιδιαίτερα μετά την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρές προκλήσεις, ωστόσο η κυπριακή τουριστική βιομηχανία φαίνεται πως δεν έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό.

Όλες οι περιοχές της Κύπρου προσφέρονται για οικογενειακές διακοπές, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από την πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων τα οποία έσφυζαν από ζωή.

Οι εγχώριες διακοπές βρίσκονται ψηλά στη λίστα προτιμήσεων των Κυπρίων, αφού συγκριτικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό, είναι πιο οικονομικές.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως μετά την πανδημία του κορωνοϊού, το ποσοστό των Κυπρίων που επιλέγει να παραμείνει στο νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές, έχει αυξηθεί.

Μπορεί ημερολογιακά το καλοκαίρι να έχει τελειώσει, ωστόσο η τουριστική σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί. Το κλίμα και η ηλιοφάνεια που έχουμε τις περισσότερες ημέρες, καθιστά την Κύπρο ως τον απόλυτο προορισμό για διακοπές και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι ενδείξεις που έχουμε σε σχέση με την πληρότητα των καταλυμάτων είναι θετικές και ευελπιστούμε ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής.

Απώτερος σκοπός μας, είναι να ενταχθεί και ο Νοέμβριος στην καλοκαιρινή σεζόν. Με την επίτευξη αυτού του στόχου θα κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η οποία θα επιφέρει και μεγαλύτερη κερδοφορία στη βιομηχανία.

Ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά και οφείλουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους ντόπιους αλλά και ξένους τουρίστες. Με συλλογική προσπάθεια και με συνεργασία με την Πολιτεία, θα εκσυγχρονίσουμε το τουριστικό μας προϊόν και η Κύπρος θα καταστεί τουριστικός προορισμός και τους χειμερινούς μήνες.

*Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ

Δειτε Επισης

Παρουσίαση τελικών αποτελεσμάτων έργου «Κλιματικά Ουδέτερες Αγροτουριστικές Κοινότητες Λάρνακας»
Επαγγελματικό συμπόσιο για την τουριστική προοπτική της Λάρνακας
Επιτόπια επιμόρφωση εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της περιφέρειας Λάρνακας
Απαράδεκτη κατάσταση στην προστατευόμενη περιοχή θαλάσσιου Πάρκου στα Μπάνια στην Κάτω Πάφο
Η πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης «οι Δρόμοι της Ελιάς» επεκτείνεται στην επαρχία Πάφου
Η ΕΤΑΠ Πάφου στην Πολωνία για προώθηση του τουρισμού
Στην Πολωνία η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής
Ε. Λοϊζίδης: Μεγάλη επιβράδυνση στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι
Αννίτα Δημητριάδου: Το σχέδιο για αναβάθμιση των παραλιών και πού στοχεύει
Μιχάλης Αντωνίου: Η τουριστική στρατηγική στην εποχή των δασμών