Αλέξης Βαφεάδης: Εργολάβοι στη μαρίνα Λάρνακας σε περίπου ένα χρόνο-Τα έργα που θα τρέξουν άμεσα

Την εκτίμηση ότι σε περίπου ένα χρόνο θα μπουν εργολάβοι στην μαρίνα Λάρνακας για υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων έργων ανάπλασης που έχουν αποφασιστεί εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

Μιλώντας στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Αντένα, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση με την αρμόδια ad hoc επιτροπή, κατά την οποία υπήρξε κατάληξη στα επόμενα βήματα, που είναι ο διαχωρισμός των βραχυπρόθεσμων έργων από τα πιο μακροπρόθεσμα.

Όπως υπέδειξε, στα βραχυπρόθεσμα περιλαμβάνονται η ανέγερση του ναυτικού ομίλου(yacht club) και η διαμόρφωση του χερσαίου χώρου που θα ενώνει τον ναυτικό όμιλο με τις Φοινικούδες, ώστε το κοινό να μπορεί να κινείται εύκολα προς την μαρίνα

«Αυτά κινούνται πολύ γρήγορα για να παραδοθούν το συντομότερο στο κοινό», υπογράμμισε, υπογραμμίζοντας ότι παράλληλα έχει αποφασιστεί η ανάθεση σε εμπειρογνώμονες της μελέτης για ενδεχόμενη επέκταση ή οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση του λιμανιού και της μαρίνας, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια.

Ερωτηθείς για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα, ο Αλέξης Βαφεάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το κτίριο του ναυτικού ομίλου και την τοπιοτέχνηση που απαιτείται, θα ξεκινήσει αμέσως.

Όπως σημείωσε, για τον σκοπό αυτό θα έχει συνάντηση με το ΕΤΕΚ στις 6 Σεπτεμβρίου.

«Το ΕΤΕΚ κινείται πολύ γρήγορα, αναμένω να έχουμε αποτελέσματα μέχρι το τέλος του χρόνου ή τον Ιανουάριο και στην συνέχεια θα δούμε με ποια διαδικασία θα προχωρήσουμε. Υπάρχει μια σκέψη να το αναθέσουμε στον Δήμο Λάρνακας ή να το αναλάβει το Τμήμα Δημοσίων Έργων», εξήγησε.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε ένα χρόνο θα υπάρχουν οι εργολάβοι στην μαρίνα.

«Έχουμε δηλώσει κάποια χρονοδιαγράμματα, τα οποία έχουμε δεσμευτεί με την ad hoc επιτροπή να επιβεβαιώσουμε εντός του Σεπτεμβρίου, αλλά εγώ αναμένω ότι σε περίπου ένα χρόνο θα εργολάβους να κινούνται», είπε, υποδεικνύοντας πως η διαδικασία ανάθεσης σε εργολάβο είναι περίπου έξι μήνες.

Δειτε Επισης

Τίτλοι ιδιοκτησίας έναντι καθορισμένου χρηματικού αντιτίμου-Πράσινο Υπουργικού στο σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
Στα €70 εκατ. το κατασκευαστικό κόστος των νέων φοιτητικών εστιών του Παν. Κύπρου
Ανακαλύψτε οκτώ μοναδικές ευκαιρίες για διαμερίσματα στη Λευκωσία που δεν πρέπει να χάσετε
Οικιστικά ακίνητα και γραφεία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο από την Altamira Real Estate
Οικιστικά ακίνητα διαθέσιμα από την AstroBank
Saint Nicholas Villas: Η νέα υψηλών προδιαγραφών οικιστική ανάπτυξη που έρχεται στον Πρωταρά
Έτοιμο το Sunset Gardens-Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιγοστά διαθέσιμα προς πώληση διαμερίσματα
Οι προοπτικές για τα ακίνητα: Ήπια ανάπτυξη, ευεργετικές ξένες επενδύσεις και «αδικημένοι» Κύπριοι αγοραστές
Ιανουάριο 2025 αρχίζει η ανάπλαση του Εσωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου Λευκωσίας
Ξεκινούν οι εργασίες για ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα Γεροσκήπου-Τι περιλαμβάνει το έργο