Sistema και XM σε αρμονία δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά να ονειρεύονται

Η πρόσφατη δωρεά της XM στο Sistema Cyprus καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα του προγράμματος στη Λάρνακα.

Το μουσικό-κοινωνικό πρόγραμμα ορχήστρας, που ιδρύθηκε το 2017, έχει βοηθήσει πάνω από 350 νέους μέχρι σήμερα, προσφέροντάς τους δωρεάν μουσικά μαθήματα, συμμετοχή σε συμφωνική ορχήστρα και σε συναυλίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση των παιδιών και νέων με λιγότερες ευκαιρίες και διασφαλίζει ότι αυτές οι ομάδες γίνονται σεβαστές, αναγνωρίζονται και εντάσσονται στην κοινωνία.

«Η συνεισφορά της XM στο Sistema Cyprus είναι ζωτικής σημασίας για το πρόγραμμα. Χάρη στη διαχρονική στήριξη της εταιρείας μπορούμε και προσφέρουμε στα παιδιά ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους αλλά και να επικοινωνήσουν καθώς επίσης και να κοινωνικοποιηθούν με άλλα παιδιά μέσω της διεθνούς γλώσσας της μουσικής», δήλωσε η Διευθύντρια του Sistema Cyprus, Νικολέττα Πολυδώρου.

Sistema_1

Από την πλευρά της η Head of Events & CSR Manager της XM, Κωνσταντίνα Στυλιανού, δήλωσε: «Είμαστε συγκινημένοι από τον ευγενή σκοπό και το μήνυμα του Sistema Cyprus, και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη χορηγία μας και την ολόψυχη υποστήριξή μας για τα επόμενα χρόνια.

Η μουσική εκπαίδευση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά να νιώσουν αξιότιμα, ενταγμένοι πλέον σε μια κοινωνία όπου θα μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους».

Sistema_2

Η μουσική είναι γνωστή για τα πολλαπλά οφέλη της στην ανάπτυξη ενός παιδιού, καθώς ενισχύει τη συγκέντρωση, τη μαθησιακή ικανότητα και προσφέρει σημαντικά ψυχικά και συναισθηματικά οφέλη.

Το Sistema Cyprus, ιδρυμένo το 2017, είναι ένα μουσικό-κοινωνικό πρόγραμμα ορχήστρας εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλας που ξεκίνησε από τις παραγκουπόλεις του Καράκας το 1975.

Sistema_3

Το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν συμφωνική μουσική εκπαίδευση με επίκεντρο την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, προωθώντας την ενδυνάμωση και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Το Sistema Cyprus λειτουργεί στη Λευκωσία και τη Λάρνακα, με σημαντική ενίσχυση από την ΧΜ κάθε χρόνο.

Η μακροχρόνια στήριξη της XM αποδεικνύει την αφοσίωσή της στην ενίσχυση της προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών μέσω της μουσικής. Η εταιρεία θα υποστηρίξει επίσης τη συναυλία Wanderlust που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2024. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία όπου παιδιά από το Sistema Cyprus και το El Sistema Greece θα εμφανιστούν μαζί και θα αναδείξουν τα ταλέντα τους.

Sistema_4

Η XM δεσμεύεται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος, βοηθώντας εκείνους που έχουν ανάγκη, περιλαμβανομένων των παιδιών σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της.

Για να μάθετε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της XM, μπορείτε να ακολουθήσετε τις αντίστοιχες σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook: XM Culture και Instagram: @xmculture).

Sistema_5

*Photo Credits: Παναγιώτης Χατζηαποστόλου

Δειτε Επισης

Μαρίνα Χατζημανώλη: Πρωταρχικής σημασίας η ποιοτική αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης
Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης ο τομέας του στοιχήματος-Σταθερή άνοδος σε όλους τους δείκτες
Τα τέλη ελλιμενισμού στην μαρίνα Λάρνακας-«Ανταγωνιστικά σε σχέση με τις εμπορικές μαρίνες του νησιού»
Νέες προοπτικές στις επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου και βαλτικών κρατών-Επιχειρηματικός σύνδεσμος υπό την αιγίδα ΚΕΒΕ
Η κλήρωση του πρώτου γύρου του Coca-Cola Cup-Ποια ζευγάρια θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους
Το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας στηρίζει την εκστρατεία «ΟΛΑ τα παιδιά με σχολικά»
Συμμόρφωση: Από μια κουραστική διαδικασία σε μια αποτελεσματική λειτουργία
Η Κύπρος για πρώτη φορά στην CSAR 2024 στο Παρίσι-Η παρέμβαση Δημήτρη Σκουρίδη στην συνάντηση
Mall of Cyprus και Κέντρο Αίματος Κύπρου συγκεντρώσαν πάνω από 2.000 μονάδες αίματος μέσω εκστρατειών αιμοδοσίας
Επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη η Medochemie-Σειρά δράσεων, στρατηγικών πρωτοβουλιών και έργων