Powered by

Στο 80% με 85% οι πληρότητες των ξενοδοχείων στη Λάρνακα-Οι κύριες αγορές τουριστών

Στο 80% με 85% ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Λάρνακας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μάριος Πολυβίου, Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων της πόλης, προσθέτοντας πως οι μεγάλοι αριθμοί επισκεπτών φτάνουν από τη Βρετανία και το Ισραήλ.

Πρόσθεσε ότι «στα ξενοδοχεία της πόλης τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο οι πληρότητες είναι πολύ ψηλές, άνω των 80% – 85%».

Όπως είπε, «με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε ότι η χρονιά τελικά εξελίσσεται σε πολύ καλή για τον τουρισμό της Λάρνακας, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε μουδιασμένα λόγω της κατάστασης στη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Πρόσθεσε ότι, «η κύρια αγορά από την οποία αντλούμε τουρισμό στη Λάρνακα είναι η Βρετανία και ακολουθούν το Ισραήλ, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Γερμανία, γενικά χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Υπάρχει βεβαίως τουρισμός από το Λίβανο, ενώ οι Ισραηλινοί που επισκέπτονται τη πόλη μας είναι πάρα πολλοί για αυτό οι ξενοδόχοι μας είναι ικανοποιημένοι από τις πληρότητες τουριστών από τη συγκεκριμένη χώρα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «σήμερα η τουριστική κίνηση στη Λάρνακα από το Ισραήλ είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ωστόσο θεωρούμε πως σε περίπτωση που γίνει οτιδήποτε στη περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα επηρεάσει τον τουρισμό από το Ισραήλ και το Λίβανο, όχι μόνο της Λάρνακας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου και όχι μόνο».

Όσον αφορά τις κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας είπε πως, «και αυτός ο μήνας φαίνεται να οδεύει καλώς όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών από διάφορες χώρες».

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «οι δύο συναυλίες που θα πραγματοποιήσει στη Λάρνακα το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου, ο παγκοσμίου φήμης τραγουδιστής Ed Sheeran, αναμένεται να φέρει εκατοντάδες επισκέπτες από αρκετές χώρες του εξωτερικού που θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία της πόλης».

Δειτε Επισης

Μοναδική εμπειρία refined dining στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Amyth of Nicosia
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Ευρωπαίοι τουρίστες-Τέταρτη σε προτιμήσεις η Ελλάδα
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τη δεύτερη επέτειό του δωρίζοντας μία BMW i4 eDrive40 Gran Coupe
Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ταξιδιωτικός «πυρετός» ως το 2040-$15 τρις θα δαπανώνται ετησίως για ταξίδια
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της