Διασφάλιση κρίσιμων υποδομών: Πλοήγηση στον αντίκτυπο της NIS2

Στον σύγχρονο κόσμο, οι κρίσιμες υποδομές δεν είναι απλώς τεχνολογικές κατασκευές – είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Από τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι τις επικοινωνίες, η ασφάλεια των υποδομών είναι ζωτικής σημασίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας καλεί να αναθεωρήσουμε την προσέγγισή μας μέσω της νέας Οδηγίας NIS2. Η Οδηγία NIS2, που εστιάζει στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, φέρνει αυστηρότερους κανόνες και απαιτήσεις για τη διαχείριση κινδύνων.

Οι επιχειρήσεις καλούνται να επενδύσουν σε προηγμένα συστήματα ασφαλείας, να αναπτύξουν στρατηγικές διαχείρισης κρίσεων και να ενισχύσουν τη συνεργασία με τις αρχές.

Η εφαρμογή της NIS2 είναι αναγκαία για την προστασία των ευρωπαϊκών υποδομών, αλλά και για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των επενδυτών. Οι οργανισμοί πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο στρατηγική προσέγγιση στην ασφάλεια, κατανοώντας το εξής: Ότι περισσότερο από ποτέ, κάθε κρίσιμη υποδομή είναι και ένας δυνητικός στόχος επιθέσεων.

Ο Διαμαντής Ζαφειριάδης, Προϊστάμενος της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ), θα μιλήσει τόσο για τους κινδύνους όσο και για τις λύσεις αλλά και τη συμβολή της Οδηγίας NIS2 με πολύτιμες πληροφορίες και ενημέρωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, κατά το προσεχές, 4ο Cyber Security Conference.

Στο τιμόνι του cybersecurity με μια δεκαπεντάχρονη εμπειρία

Ο Διαμαντής Ζαφειριάδης βρίσκεται στο τιμόνι της κυβερνοασφάλειας ως επικεφαλής της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (DSA) στην Κύπρο.

Υπό την ηγεσία του, κομβικές οντότητες όπως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η Εθνική Ομάδα Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων CSIRT, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Κυβερνοασφάλειας (NCC-CY) και η Εθνική Αρχή Πιστοποίησης Κυβερνοασφάλειας (NCCA) λειτουργούν απρόσκοπτα.

Με πτυχίο BEng (Hons) στην Ηλεκτρολογική και Ηλεκτρονική Μηχανική από το Coventry University, ένα MSc στα συστήματα επικοινωνίας δεδομένων από το Brunel University of West London και ένα MBA από το MIM στην Κύπρο, ο κ. Διαμαντής διαθέτει πάνω από 15 χρόνια βαθιάς εμπειρίας στην κυβερνοασφάλεια.

Μεταξύ άλλων, είναι έμπειρος επικεφαλής ελεγκτής σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών και επιχειρησιακής συνέχειας, έχοντας συνεισφέρει ενεργά σε διεθνείς και ευρωπαϊκές τεχνικές επιτροπές τυποποίησης.

Η συμβολή του έχει διαμορφώσει το τοπίο της ασφάλειας πληροφοριών και των προτύπων κυβερνοασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Tο Συνέδριο

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, το ξενοδοχείο Hilton Nicosia θα φιλοξενήσει την πολυαναμενόμενη διοργάνωση με κεντρικό θέμα «Safeguarding your Digital Fortress: A Practical Guide for Companies across all Economic Sectors».

Εκεί, θα δοθούν πολύτιμες πληροφορίες για τους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλες τις λειτουργίες και τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες, και θα αναδειχθούν στρατηγικές και εργαλεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων.

Το Cyber Security Conference θα αποτελέσει πλατφόρμα για ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων σχετικά με τις τάσεις και τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας. Θα αναλύσει στρατηγικές, μεθόδους και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες όλων των οικονομικών τομέων για να πλοηγηθούν στο σύνθετο και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των κυβερνοαπειλών.

Μην χάσετε την ευκαιρία να ενισχύσετε την ψηφιακή σας ασφάλεια και να ανακαλύψετε πρακτικές λύσεις για την προστασία των κρίσιμων υποδομών σας.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη κυπριακών επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και οικονομικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών κυβερνοασφάλειας, IT experts, CEOs, COOs, CFOs, διαχειριστών κινδύνων, υπευθύνων συμμόρφωσης και συμβούλων. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε:

  • Γενικούς Διευθυντές
  • Chief Technology Officers (CTOs)
  • Chief Security Officers (CSOs)
  • Chief Information Security Officers (CISOs)
  • Chief Compliance Officers (CCOs)
  • Συμβούλους Ασφαλείας
  • Υπευθύνους Συμμόρφωσης
  • Αναλυτές Ασφαλείας
  • Προγραμματιστές
  • Διαχειριστές Δικτύων & Συστημάτων
  • Διαχειριστές Κινδύνων

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

  • Χορηγοί (μέχρι σήμερα): CABLENET, CBS IT Systems (Cyprus), ECOMMBX, EY, HS DATA, HUAWEI, Kyndryl, PARSECTIX
  • Υποστηρικτές (μέχρι σήμερα): ESET HELLAS, National Betting Authority
  • Με τη στήριξη (μέχρι σήμερα): Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) Cyprus Chapter, Cyprus Computer Society (CCS), Cyprus Cyber Security Challenge (CCSC)
  • Υπό την Αιγίδα: Digital Security Authority
  • Οργανωτές: ΙΜΗ & ISACA Cyprus Chapter
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

  • Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
  • Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Μαρίνα Χατζημανώλη: Πρωταρχικής σημασίας η ποιοτική αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης
Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης ο τομέας του στοιχήματος-Σταθερή άνοδος σε όλους τους δείκτες
Τα τέλη ελλιμενισμού στην μαρίνα Λάρνακας-«Ανταγωνιστικά σε σχέση με τις εμπορικές μαρίνες του νησιού»
Νέες προοπτικές στις επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου και βαλτικών κρατών-Επιχειρηματικός σύνδεσμος υπό την αιγίδα ΚΕΒΕ
Η κλήρωση του πρώτου γύρου του Coca-Cola Cup-Ποια ζευγάρια θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους
Το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας στηρίζει την εκστρατεία «ΟΛΑ τα παιδιά με σχολικά»
Συμμόρφωση: Από μια κουραστική διαδικασία σε μια αποτελεσματική λειτουργία
Η Κύπρος για πρώτη φορά στην CSAR 2024 στο Παρίσι-Η παρέμβαση Δημήτρη Σκουρίδη στην συνάντηση
Mall of Cyprus και Κέντρο Αίματος Κύπρου συγκεντρώσαν πάνω από 2.000 μονάδες αίματος μέσω εκστρατειών αιμοδοσίας
Επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη η Medochemie-Σειρά δράσεων, στρατηγικών πρωτοβουλιών και έργων