EDF: Προειδοποιεί για μείωση της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας λόγω καύσωνα

Η Electricite de France SA (EDF) είναι πιθανό να μειώσει την παραγωγή σε περισσότερους πυρηνικούς αντιδραστήρες καθώς το κύμα καύσωνα εντείνεται τις επόμενες ημέρες.

Μεγάλες εκτάσεις της χώρας ενδέχεται να καταγράψουν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η EDF αναγκάζεται μερικές φορές να περιορίσει την πυρηνική παραγωγή κατά τη διάρκεια του καύσωνα, καθώς το νερό που χρησιμοποιεί για την ψύξη των αντιδραστήρων απελευθερώνεται στα ποτάμια και η υπερθέρμανση των υδάτινων οδών μπορεί να απειλήσει τα ψάρια και άλλα είδη πανίδας.

Οι περιορισμοί ενδέχεται να επηρεάσουν τέσσερις πυρηνικούς σταθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο, από δύο προηγουμένως, ανέφερε σε ανακοίνωσή του η εταιρεία διαχείρισης του γαλλικού δικτύου ενέργειας.

Ο «στόλος» των 56 αντιδραστήρων της Γαλλίας παρέχει περισσότερα από τα δύο τρίτα της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Οι πιθανές περικοπές της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας όσον αφορά τη συνολική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά υπάρχει πιθανότητα οι τιμές να κινηθούν υψηλότερα βραχυπρόθεσμα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία διαμορφώθηκε στα 23,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σε σύγκριση με 53,32 ευρώ στη Γερμανία.

Σε άλλα σημεία της Γηραιάς Ηπείρου, η Ισπανία παραμένει έρμαιο του καύσωνα, ενώ η Ελλάδα βιώνει τη χειρότερη περίοδο πυρκαγιών των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Ορισμένες πυρκαγιές έχουν επηρεάσει τουριστικές περιοχές, με μία να μαίνεται για τρίτη ημέρα στην περιοχή του Ρεθύμνου στην Κρήτη και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου να βρίσκονται σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου.

Οι θερμοκρασίες στη χώρα προβλέπεται να φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου μέχρι τη Δευτέρα.

Δειτε Επισης

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση θα συνεχιστεί και θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο
Μάνος Μανουσάκης: Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα για GSI σε αυτή τη φάση του έργου-Το επόμενο βήμα
Πετρέλαιο: Άνοδος στις τιμές μετά την επικοινωνία Τραμπ με Σι-Πάνω από τα $65 το Brent
Πτώση πέραν του 1% για το πετρέλαιο με φόντο τις ανησυχίες των επενδυτών για επιβράδυνση της ζήτησης ενέργειας
Θέλει να αποφύγει το....ηλεκτροσόκ η ΑΗΚ-Μελέτη για τις επιπτώσεις της ηλεκτρικής διασύνδεσης στον οργανισμό
Πετρέλαιο: Νέα άνοδο 1,5% στις τιμές έφεραν οι φόβοι για προσφορά και η ένταση σε Ουκρανία και Ιράν
Τα οφέλη των ΑΠΕ, οι αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες και η ενίσχυση του ελεύθερου ανταγωνισμού ως μονόδρομος
Α.Φ.Η.Σ Κύπρος: Μοίρασε δωρεάν παγωτό στην Αγλαντζιά με αντάλλαγμα άδειες μπαταρίες
Παύλος Μαρινάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας θα προχωρήσει κανονικά
Eπτά αιτήσεις από ιδιώτες επενδυτές για αυτόνομες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας-Πώς προχωρά ο ΔΣΜΚ