Τα τριμηνιαία έσοδα της Freedom Holding Corp. αυξήθηκαν κατά 43% σε $451 εκατομμύρια

Η Freedom Holding Corp., ιδρυτής της Freedom24, δημοσίευσε τα αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2025, που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024. Η holding εταιρεία κατάφερε να εισπράξει έσοδα ύψους $451 εκατομμυρίων, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 43% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους $316 εκατομμύρια.

Στην αύξηση των εσόδων πρόσφερε η αύξηση των τόκων εσόδων κατά 51% στα $226 εκατομμύρια, λόγω της αύξησης των εσόδων από τα μερικά δάνεια προς τους πελάτες, τα τραπεζικά δάνεια και τα εμπορικά ομόλογα. Τα έσοδα από την ασφαλιστική επιχείρηση αυξήθηκαν κατά 188% στα $129 εκατομμύρια, καθώς επεκτείνονται ασφαλιστικές λειτουργίες, όπως συνταξιοδοτικά ασφαλιστήρια αναδόσεων και ασφάλιση από ατυχήματα.

Τη μεγαλύτερη συμβολή στα έσοδα έκαναν η χρηματιστηριακή επιχείρηση ($175 εκατομμύρια), ο ασφαλιστικός τομέας ($147 εκατομμύρια) και η τραπεζική δραστηριότητα ($91 εκατομμύρια). Άλλοι τομείς της επιχείρησης έφεραν $37 εκατομμύρια έσοδα. Το καθαρό κέρδος της holding εταιρείας για την αναφερόμενη περίοδο ανήλθε σε $34,3 εκατομμύρια, ενώ το βασικό και το αραιωμένο κέρδος ανά μετοχή ήταν $0,58 και $0,57 αντίστοιχα.

Τα συνολικά ενεργητικά της Freedom Holding Corp. αυξήθηκαν στα $8,5 δισεκατομμύρια στις 30 Ιουνίου 2024, από τα $8,3 δισεκατομμύρια στις 31 Μαρτίου 2024. Ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών πελατών αυξήθηκε σε 532 χιλιάδες σε σύγκριση με 399 χιλιάδες το προηγούμενο έτος.

"Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του τρίμηνου που δημιουργούν τη βάση για ένα ακόμη επιτυχημένο έτος για τη Freedom Holding Corp... Στο παρελθόν, η μεσιτική δραστηριότητα ήταν η βάση για την αύξηση των δεικτών της ψηφιακής μας fintech πλατφόρμας, αλλά τώρα περιλαμβάνει ένα λιανικό τράπεζα, ασφαλιστικές εταιρείες και μια αυξανόμενη λίστα δημοφιλών επιπρόσθετων υπηρεσιών που συμβάλλουν στην αύξηση της βάσης πελατών μας. Αυτές περιλαμβάνουν τις online πωλήσεις τροφίμων, τουριστικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες, επιπλέον περιφερειακές λιανικές προσφορές, καθώς και προγραμματισμένες τηλεπικοινωνιακές και media υπηρεσίες," σχολίασε τα αποτελέσματα ο διευθυντής της Freedom Holding Corp., Timur Turlov.

Σύμφωνα με τον Turlov, τον Απρίλιο του 2024 η τράπεζα Freedom Bank KZ ξεκίνησε την εφαρμογή SuperApp - ένα ενιαίο σύμπλεγμα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με το οποίο οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να ελέγχουν τα υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους, να προβάλλουν το ιστορικό των συναλλαγών, να πραγματοποιούν μεταφορές και πληρωμές, να ανοίγουν καταθέσεις και να τις διαχειρίζονται, καθώς και να παρακολουθούν το χαρτοφυλάκιο τους σε πραγματικό χρόνο και να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά άλλων υπηρεσιών.

"Αυτό είναι ένα win-win σενάριο: οι πελάτες μας έχουν εύκολη πρόσβαση στα απαραίτητα προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ εμείς αποκτούμε μια σημαντική ποσότητα δεδομένων για τους καταναλωτές, που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε επιπλέον προϊόντα που θα ενδιαφέρουν τους πελάτες μας. Αναμένουμε ότι τέτοιες καινοτομίες θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα της ανάπτυξής μας στο μέλλον," είπε ο Turlov.

Δειτε Επισης

Το ανανεωμένο σεμινάριο της GrantXpert επιστρέφει τον Οκτώβριο (video)
Beat the Bug: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την αντιμικροβιακή αντοχή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Οι προτάσεις του ΙΜΟ για την απανθρακοποίηση-Το κόστος για την ελληνική ναυτιλία
Η Action Global Communications επιστρέφει στη Σαουδική Αραβία
Μεγάλη επιτυχία για το Executive Education Programme του University of Cambridge «Negotiations Lab» σε συνεργασία με το CIM
European Researcher’s Night: Μια μοναδική εμπειρία έρευνας και καινοτομίας για χιλιάδες επισκέπτες
Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές