Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024

Το Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) έχει ανακηρύξει την Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή ως τη νικήτρια του φετινού Climate Essay competition.

Η Σοφία, φοιτήτρια του ICAEW από τη Λάρνακα κέρδισε τη ψηλότερη θέση στο διεθνή αυτό διαγωνισμό καθώς και το βράβείο των £5,000.

Ο διαγωνισμός ζητούσε από τους φοιτητές και τα πρόσφατα εγγεγραμμένα μέλη του Ινστιτούτου να υποβάλουν ένα δοκίμιο 5.000 λέξεων, βίντεο, podcast ή οποιαδήποτε άλλη μορφή μέσων, που απαντούσε στην ερώτηση: "Accountants as Climate Champions: why and how should the profession lead on climate action?”

Στο δοκίμιό της η Σοφία, η οποία είναι 25 ετών και εργάζεται για την Deloitte ως Audit Senior, υποστήριξε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τη φύση να συνυπάρξει με τη βιομηχανία, τις κατασκευές και την τεχνολογία, που είναι αναπόσπαστα στοιχεία της σύγχρονης κοινωνίας και ως εκ τούτου εδώ για να μείνουν.

Όσον αφορά το επάγγελμα του λογιστή, η Σοφία υποστήριξε ότι είχε «μετεξελιχθεί από οδοντωτό τροχό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, και τώρα σε πρεσβευτή που οδηγεί τη δράση για το περιβάλλον» και, στο εξής, πρέπει να επικεντρωθεί στο ταξίδι και όχι στον προορισμό του net zero (μηδενικές εκπομπές άνθρακα), δεδομένου του μεγέθους της πρόκλησης.

Η Σοφία συμπλήρωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κριτές που επέλεξαν το δοκίμιό μου ως τη φετινή νικήτρια συμμετοχή και για τα ευγενικά και εποικοδομητικά σχόλια τους σχετικά με τη διατριβή μου.

«Η συμμετοχή σε αυτόν τον διαγωνισμό με προκάλεσε να ξανασκεφτώ τον ρόλο του επαγγέλματος του λογιστή στην επίτευξη του net zero και πώς τα υπάρχοντα εταιρικά πλαίσια αναφοράς μπορούν να εμποδίσουν τη σημαντική δράση για το κλίμα. Με τον επιταχυνόμενο ρυθμό της κλιματικής αλλαγής και την εμφάνιση πιο αυστηρών πλαισίων αναφοράς, όπως τα πρότυπα ISSB και το CSRD της Ευρωπαϊκής Ένωσης η βιωσιμότητα είναι πλέον αναγκαιότητα για όλους τους οργανισμούς.

«Ως φοιτητρια του ICAEW, πιστεύω ότι είναι καθήκον μου να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ώστε να μπορώ να συμβάλω θετικά στην τοπική μου κοινότητα»

Δειτε Επισης

Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός
Σε βαρύ πένθος ο δικηγορικός κόσμος-'Εφυγε από την ζωή ο γνωστός δικηγόρος και πολιτικός Ανδρέας Αγγελίδης