Powered by

Παρατείνουν αναστολές πτήσεων οι αεροπορικές λόγω εντάσεων στην περιοχή

Η Air France και η θυγατρική της Transavia France δήλωσαν τη Δευτέρα ότι παρατείνουν ξανά την αναστολή των πτήσεων τους προς τη Βηρυτό, έως τις 14 Αυγούστου, λόγω συνεχιζόμενων εντάσεων στην περιοχή.

Οι πτήσεις έχουν ανασταλεί από τις 29 Ιουλίου λόγω της «κατάστασης ασφαλείας στον Λίβανο» και η επανέναρξή τους «θα υπόκειται σε νέα αξιολόγηση της κατάστασης στο έδαφος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Air France.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι «η ασφάλεια των πελατών και των πληρωμάτων της είναι η απόλυτη προτεραιότητά της».

Οι πελάτες με κρατήσεις για πτήσεις πριν από τις 18 Αυγούστου μπορούν να ακυρώσουν ή να τροποποιήσουν τα ταξίδια τους χωρίς κόστος.

Πολλές διεθνείς εταιρείες έχουν σταματήσει να εξυπηρετούν τη Βηρυτό λόγω των φόβων για στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε έναν ανώτατο διοικητή του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος.

Ωστόσο, η Air France είπε ότι συνεχίζει να εκτελεί τις πτήσεις της προς το κύριο αεροδρόμιο του Ισραήλ κοντά στο Τελ Αβίβ, παρόλο που ορισμένοι διεθνείς αερομεταφορείς, όπως η ιταλική ITA, έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους τουλάχιστον έως τις 15 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, ο γερμανικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών Lufthansa ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επεκτείνει την αναστολή των πτήσεων προς το Τελ Αβίβ, την Τεχεράνη, τη Βηρυτό, το Αμμάν και το Ερμπίλ έως τις 21 Αυγούστου.

Πρόσθεσε ότι θα αποφύγει επίσης τη χρήση του ιρανικού και ιρακινού εναέριου χώρου μέχρι τις 21 Αυγούστου, παράταση από την προηγούμενη ημερομηνία της 13ης Αυγούστου.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ελβετίας, Swiss International Air Lines, ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποφεύγεται ο εναέριος χώρος πάνω από το Ιράν, το Ιράκ και το Ισραήλ μέχρι τις 13 Αυγούστου.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία για συμφωνίες με 15 εμπορικούς εταιίρους... Δεν κατονομάστηκαν οι χώρες που διαπραγματεύονται
Prada: Εξαγοράζει παρά τους δασμούς έναντι 1,38 δισ. δολαρίων τη Versace
Ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο και από Ε.Ε.-Αναστέλλει για 90 μέρες τα αντίμετρα στους δασμούς Τραμπ
Μητσοτάκης: Η Ε.Ε. να αξιοποιήσει το «πάγωμα» δασμών για αμοιβαία επωφελή συμφωνία με ΗΠΑ
UBS: Ο Τραμπ «έκανε πίσω» στους δασμούς υπό την πίεση των αγορών
Βιλερουά ντε Γκαλό: Οι πολιτικές Τραμπ έχουν διαβρώσει την εμπιστοσύνη στο δολάριο
Σε ισχύ οι ανταποδοτικοί δασμοί 84% της Κίνας σε αμερικανικά προϊόντα
Δασμοί Τραμπ: Τι σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία η παύση των 90 ημερών
Xρυσός: Η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος των τελευταίων 18 μηνών-Στα $3.127,18 η ουγγιά
Άλμα πέραν του 7% για το Bitcoin μετά την «ανάσα» που έδωσε ο Τραμπ στις αγορές