Powered by

Έδωσαν ώθηση στην γαλλική οικονομία οι Ολυμπιακοί Αγώνες-Επωφελήθηκαν ξενοδοχεία, μπαρ και μουσεία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στη γαλλική οικονομία χάρη στις επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών για ξενοδοχεία, μπαρ, εστιατόρια και μουσεία, δήλωσε η Yπουργός Τουρισμού της Γαλλίας, Ολίβια Γκρεγκουάρ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης στηρίχθηκε στους Αγώνες για να ενισχύσει την αναιμική της οικονομική ανάπτυξη, με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας να προβλέπει ώθηση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων από τις πωλήσεις εισιτηρίων και τηλεοπτικών δικαιωμάτων και από την αύξηση του τουρισμού.

Η Γαλλίδα Yπουργός Τουρισμού δήλωσε, σε συνέντευξή της, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ότι ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν σε ξενοδοχεία στις γαλλικές πόλεις που φιλοξενούν Ολυμπιακές εκδηλώσεις αυξήθηκε κατά 16% σε ετήσια βάση.

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται μουσεία στο Παρίσι και ξοδεύουν χρήματα στα εστιατόρια και τα μπαρ της πρωτεύουσας είχε επίσης αυξηθεί κατά 25% κατά μέσον όρο.

Η αμερικανική εταιρεία τραπεζικών καρτών και χρηματοοικονομικών συναλλαγών Visa - ένας από τους εταιρικούς χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων - δήλωσε επίσης νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα στοιχεία της για τις συναλλαγές με κάρτες έδειξαν ότι οι μικρές επιχειρήσεις στο Παρίσι επωφελήθηκαν από τις αυξημένες πωλήσεις.

Την Παρασκευή, η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας δήλωσε επίσης ότι η οικονομία της χώρας ήταν σε πορεία ανάπτυξης τουλάχιστον 0,35% το τρίτο τρίμηνο, υποβοηθούμενη από μια προσωρινή ώθηση από τη δραστηριότητα που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δειτε Επισης

Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο
Γιατί οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα
H Fed ανοίγει τα χαρτιά της για τα επιτόκια-Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα