Powered by

Ethiopian Airlines: Συμφωνία για νέο αεροδρόμιο αξίας 6 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο στην Αφρική

Η Ethiopian Airlines υπέγραψε συμφωνία για τον σχεδιασμό ενός νέου αεροδρομίου αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιγράφεται ως το μεγαλύτερο στην Αφρική, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νέος αυτός κόμβος θα μπορεί να εξυπηρετεί 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως όταν ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines, Mesfin Tasew, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Πρόσθεσε ότι η Ethiopian Airlines υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την εταιρεία Dar με έδρα το Ντουμπάι για την ανάπτυξη του σχεδιασμού του αεροδρομίου, το οποίο θα διαθέτει τέσσερις διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης.

Θα κατασκευαστεί στο Μπισόφτου, περίπου 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, και θα εκτείνεται σε 35 τετραγωνικά χιλιόμετρα (13,5 τετραγωνικά μίλια), συμπλήρωσε.

«Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την κατασκευή των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου με δυνατότητα εξυπηρέτησης 60 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως και η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου του αεροδρομίου θα αναπτυχθεί ώστε να εξυπηρετεί περισσότερους από 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως», δήλωσε ο Mesfin, σύμφωνα με την κρατική ραδιοτηλεόραση Fana Broadcasting.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων της Dar, Tariq Al-Qanni, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι θα είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Αφρική όταν ολοκληρωθεί, ανέφερε η Fana.

«Το πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας είναι η Dar να αναπτύξει τον λεπτομερή σχεδιασμό του νέου αεροδρομίου και ταυτόχρονα να βοηθήσει τις Αιθιοπικές Αερογραμμές στην επιλογή των εργολάβων που θα κατασκευάσουν τις νέες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου», πρόσθεσε ο Mesfin.

Η Ethiopian Airlines είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Αφρική, η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε έσοδα 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2023/24, μεταφέροντας 17,1 εκατομμύρια επιβάτες.

Το διεθνές αεροδρόμιο Bole στην Αντίς Αμπέμπα, που είναι σήμερα ο κόμβος της αεροπορικής εταιρείας, έχει μέγιστη χωρητικότητα 25 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως.

Δειτε Επισης

Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο
Γιατί οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα
H Fed ανοίγει τα χαρτιά της για τα επιτόκια-Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα