Powered by

Η κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου το πρώτο επτάμηνο-Αύξηση της τάξης του 4,5%

Αύξηση της τάξης του 4,5% παρατηρήθηκε το πρώτο επτάμηνο του έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, στον αριθμό των επιβατών που αφίχθηκαν και αναχώρησαν από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ανέφερε την Πέμπτη η Μαρία Κουρούπη, Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η κα. Κουρούπη ανέφερε ότι «ο Ιούλιος έκλεισε με περίπου 1,5 εκατ. συνολικούς επιβάτες, που είναι περίπου 1% πιο πάνω από την περσινή χρονιά.

Γενικά όμως από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2024, έχουμε αύξηση της τάξης του 4,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αφού είμαστε στα 6,6 εκατομμύρια συνολικούς επιβάτες, αναχωρούντες και αφικνούμενους, και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου», είπε.

Χαρακτήρισε «πολύ θετική την εξέλιξη αυτή. Μετά από την περσινή χρονιά που είχαμε μια σημαντική αύξηση, φέτος, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και παρά την δύσκολη αρχή του έτους βλέπουμε ότι υπάρχει μια ουσιαστική ανάκαμψη».

Σε ερώτηση κατά πόσον οι Κύπριοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό ή επιλέγουν να παραμείνουν εντός, η κα. Κουρούπη απάντησε πως «οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος είναι η περίοδος που ταξιδεύουν οι Κύπριοι αρκετά.

Φέτος υπάρχουν αυξημένα ταξίδια σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και αυτό καταγράφηκε και από την έρευνα επιβατών που κάνουμε, που βλέπουμε ότι ποσοστιαία υπάρχει μια αύξηση στα ταξίδια των Κυπρίων για την καλοκαιρινή περίοδο».

Δειτε Επισης

Υστερούν οι Κύπριοι σε χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό-Τι καταδεικνύει η έρευνα ΚΤΚ και ΟΟΣΑ
Nerofarm Properties: «Καμιά επίδραση στα Ενετικά Τείχη από το CITADEL-Το Τμήμα Αρχαιοτήτων αρνείται συνάντηση»
Πόλυς Γεωργιάδης: Η ίδρυση του El Greco Medical Centre, η φιλοσοφία του και οι υπηρεσίες που προσφέρει
Τι περιμένουν οι φορείς της οικονομίας από την φορολογική μεταρρύθμιση και οι ανησυχίες για την πράσινη φορολογία
Nespresso: Πρωτοπορεί στην εμπειρία καφέ στην Κύπρο από το 1993
Ήπια άνοδος στα ακίνητα-Οι πωλήσεις σε κάθε πόλη και το άλμα της Λάρνακας
Εκεί που θα κτυπά η καρδιά της κυπριακής Προεδρίας-Ο διαγωνισμός για ανάδοχο και όσα θα γίνουν στο «Φιλοξενία»
«Έχουμε μια ισχυρή οικονομία και είμαστε υπεύθυνοι στα οικονομικά-Αισιόδοξος από το ενδιαφέρον για επενδύσεις»
Απάντησε για το ύψος του αφορολόγητου ο Πρόεδρος-«Ούτε μεσοβέζικα ούτε θολά…Πολύ περισσότερο από €24.500»
Τα σχέδια της Alpha Bank για περαιτέρω μεγέθυνση στην κυπριακή αγορά-Επέκταση με νέα προϊόντα και υπηρεσίες