Ανδρέας Σιαμτάνης (BBF): Πολεοδομικά κίνητρα για τεχνολογικά αναβαθμισμένες κατασκευές

Η προβολή και αναγνώριση της εξέλιξης της κυπριακής επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της εξέλιξης του κυπριακού προϊόντος και των υπηρεσιών μέσα από κρατικά κίνητρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αναφέρει, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο Ανδρέας Σιαμτάνης, Development Director της BBF.

Όπως σημειώνει, ζητούμενο αποτελεί η παραχώρηση πολεοδομικών κινήτρων και η επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης των μεγάλων αναπτύξεων, δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες συνθήκες και ευνοώντας τις επενδύσεις και τις αναπτύξεις αυτές.

Ο κλάδος σημειώνει σταθερά αλματώδη ανάπτυξη με όποια προβλήματα ορθώνονται μπροστά του. Ποιες είναι οι κυριότερες προκλήσεις και με ποιο τρόπο ανταποκρίνεστε σε αυτές;

Μέσα από την περιβαλλοντική πολιτική της εταιρείας, τη διεύρυνση της στρατηγικής για την πράσινη μετάβαση, και την ενσωμάτωση πράσινων τεχνολογιών και ψηφιακής αναβάθμισης καθώς και με τις αυτοματοποιημένες για καλύτερο συντονισμό εσωτερικές διαδικασίες που εφαρμόζουμε με την συμβολή του έμπειρου προσωπικού που διαθέτουμε-όλα αυτά μαζί συνθέτουν την επιτυχή αντιμετώπιση στις συνεχώς μεταβαλλόμενες αυτές προκλήσεις.

Με ποιους τρόπους μπορεί τομέας των κατασκευών και της ανάπτυξης γης να συμβάλει, ώστε να αυξηθούν οι προοπτικές για την Κύπρο να καταστεί ανταγωνιστικό επενδυτικό/επιχειρηματικό κέντρο;

Προσφέροντας ποιοτικές και τεχνολογικά αναβαθμισμένες κατασκευές που ακολουθούν τις τάσεις και εξελίξεις της παγκόσμιας αγοράς και που στόχο έχουν να καλύψουν τις ανάγκες και απαιτήσεις των ντόπιων και ξένων αγοραστών και επενδυτών.

Για αυτό το σκοπό πρέπει να δοθούν πολεοδομικά κίνητρα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης των μεγάλων αναπτύξεων που θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες και θα ευνοήσουν τις επενδύσεις και αναπτύξεις αυτές.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της BBF;

Αυτό που μας ξεχωρίζει στον τομέα της ανάπτυξης γης και κατασκευών είναι οι πρακτικές που ακολουθούμε:

● Η στρατηγική επιλογή του οικοπέδου, βάση αξίας και αποδοτικότητας της επένδυσης

● Οι διαδικασίες σχεδιασμού και εκτέλεσης των έργων με συνεχή γνώση της αγοράς, με κατάληξη την παράδοση έργων υψηλής ποιότητας που σέβονται και αναβαθμίζουν το περιβάλλον διαβίωσης των πελατών μας και παράλληλα επιτυγχάνουν υψηλές αποδόσεις των επενδύσεων για τους πελάτες μας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

● Το ξεχωριστό και ποικίλομορφο χαρτοφυλάκιό ανάπτυξης οικιστικών και εμπορικών ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα.

● Η πελατοκεντρική προσέγγιση και το εξειδικευμένο τμήμα μας διαχείρισης και συντήρησης ακινήτων και after sales που στοχεύει στην εξατομικευμένη υποστήριξη μέσω ενός ενιαίου και αξιόπιστου σημείου εξυπηρέτησης.

  • Who is who

Η BBF είναι μια καταξιωμένη εταιρεία στον κλάδο ανάπτυξης οικιστικών και εμπορικών ακινήτων με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας. Ξεχωρίζει σήμερα στον τομέα της, έχοντας ένα ευρύ πελατολόγιο από Κύπριους και ξένους αγοραστές.

Δραστηριοποιείται στο πεδίο ανάπτυξης γης και ακινήτων, υπηρεσιών μεσιτείας επί ακινήτων, διαχείρισης ακινήτων προς ενοικίαση και στα ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών για υποψήφιους επενδυτές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.

Με ένα χαρτοφυλάκιο άνω των 145 αναπτύξεων, συμπεριλαμβανομένων εμβληματικών έργων, όπως τα Sky Tower, Marco Polo και Eden Roc, η bbf: προσφέρει μια ευρεία γκάμα ακινήτων, μεταξύ αυτών, διαμερίσματα, επαύλεις και γραφεία.

Σήμερα, προχωρά με την ανάπλαση του ιστορικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο.

*Η BBF ήταν υποψήφια στα IN Business Awards 2023 στην κατηγορία Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές.

Δειτε Επισης

Γιορτάζει δέκα χρόνια λειτουργίας η Μαρίνα Λεμεσού-Μοναδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες
ΕΤΕΚ: Ζητά εφαρμογή ολιστικής στρατηγικής για πολεοδομική αμνηστία-«Να κλείσει ο κύκλος της αναρχίας»
Μαρίνα Παραλιμνίου: Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους η πρώτη φάση-Η πορεία υλοποίησης του έργου
Γιώργος Χρυσοχός: Η νέα εποχή της Λευκωσίας, το όραμα της Cyfield και τα εμβληματικά έργα της εταιρείας στο κέντρο
Κ. Γιωρκάτζης: Τι πρέπει να γίνει για βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης από ΕΟΑ
Οι δύο νέες γραφειακές αναπτύξεις της bbf: στη Λευκωσία-Εδραιώνεται στον τομέα των εμπορικών ακινήτων(pics)
Τάσος Καζίνος: Η εξαγορά του Labs Tower και γιατί αποφάσισε να επεκταθεί στην Κύπρο η Trastor-Τα μελλοντικά πλάνα
Τίτλοι ιδιοκτησίας έναντι καθορισμένου χρηματικού αντιτίμου-Πράσινο Υπουργικού στο σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
Στα €70 εκατ. το κατασκευαστικό κόστος των νέων φοιτητικών εστιών του Παν. Κύπρου
Ανακαλύψτε οκτώ μοναδικές ευκαιρίες για διαμερίσματα στη Λευκωσία που δεν πρέπει να χάσετε