Με μικρή πτώση έκλεισε και την Τρίτη το ΧΑΚ

Νέα μικρή πτώση κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 161,92 μονάδες, σημειώνοντας οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,15%.

Απώλειες σε ποσοστό 0,16% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 98,45 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €180.521.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινήθηκε μόνο ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,03%.

Πτώση σημείωσαν ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών σε ποσοστό 1,30%, ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς κατά 0,97% και ο δείκτης των Ξενοδοχείων κατά 0,13%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €61.649 (άνοδος 1,21% - τιμή κλεισίματος €4,17). Ακολούθησαν οι μετοχές της Demetra Holdings Plc με €36.888 (πτώση 1,33% - τιμή κλεισίματος €1,11), της Blue Island με €22.186 (άνοδος 2,60% - τιμή κλεισίματος €0,985), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €21.080 (πτώση 2,78% - τιμή κλεισίματος €3,50) και της K. KYTHREOTIS HOLDINGS με €15.677 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,308).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, εννέα πτωτικά και πέντε παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 126.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου αναφέρει ότι, μέσα στα πλαίσια εξέτασης του περιεχομένου των Εκθέσεων των Ανεξάρτητων Ελεγκτών στις Ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις των Εισηγμένων Εκδοτών στη ΝΕΑ Αγορά, για το έτος που έληξε στις 31/12/2023, αποφάσισε οι τίτλοι των εκδοτών ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Α.Ε. και ΑΙΧΜΗ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών στην Αγορά τους (με βάση την παράγραφο 2.2.6 Α(α) της ΚΔΠ 379/2014 ως τροποποιήθηκε), λόγω του περιεχομένου της Έκθεσης Ανεξάρτητων Ελεγκτών (Έμφαση Θέματος) και (Ουσιώδης αβεβαιότητα αναφορικά με συνέχιση δραστηριότητας/Material uncertainty related to going concern) αντίστοιχα, για το έτος που έληξε στις 31/12/2023.

Αναφέρει επίσης ότι οι τίτλοι του εκδότη AEONIC SECURITIES C.I.F. PLC, θα παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών στην Αγορά τους (με βάση την παράγραφο 2.2.6 Α(α) της ΚΔΠ 379/2014 ως τροποποιήθηκε), λόγω του περιεχομένου της Έκθεσης Ανεξάρτητων Ελεγκτών (Γνώμη με Επιφύλαξη) για το έτος που έληξε στις 31/12/2023.

Προσθέτει ότι η πιο πάνω απόφαση του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου θα τεθεί σε ισχύ στις 12 Ιουλίου 2024.

Επίσης, το ΧΑΚ αναφέρει ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών για τους τίτλους των πιο πάνω εκδοτών, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες τους, θα έχουν εκλείψει.

Επιπλέον, σε ανακοίνωση το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου αναφέρει ότι, μέσα στα πλαίσια εξέτασης του περιεχομένου των Εκθέσεων των Ανεξάρτητων Ελεγκτών στις Ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις των εισηγμένων εκδοτών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑΚ για το έτος που έληξε στις 31/12/2023, αποφάσισε με βάση την πρόνοια 2.2.6 της ΚΔΠ 379/2014 (ως τροποποιήθηκε), οι τίτλοι των εκδοτών Φιλοκτηματική Δημόσια Λτδ, Display Art Plc και Regallia Holdings & Investments Public Company Ltd συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών στην Αγορά τους (Εναλλακτική) [πρόνοια 2.2.6(β) της ΚΔΠ 379/2014 (ως τροποποιήθηκε)], λόγω του περιεχομένου της Έκθεσης Ανεξάρτητων Ελεγκτών στα Ετήσια Αποτελέσματα για το έτος που έληξε στις 31/12/2023.

Αναφέρει επίσης ότι οι τίτλοι του εκδότη Interfund Investments Plc ενόψει της «Γνώμης με Επιφύλαξη» στην Έκθεση του Ανεξάρτητου Ελεγκτή για το έτος που έληξε στις 31/12/2023, θα διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά και θα παρουσιάζονται στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών με σήμανση (Σ) από τις 12 Ιουλίου 2024.

Προσθέτει ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών για τους τίτλους των πιο πάνω εκδοτών, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες των εκδοτών, θα έχουν εκλείψει.

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Θλίψη Χριστοδουλίδη για θάνατο Χαράλαμπου Μυλωνά-«Εκ των θεμελιωτών της κυπριακής ναυτιλίας»
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η Κυβέρνηση ενθαρρύνει πρωτοβουλίες για προώθηση της κυπριακής γαστρονομίας
Ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού στην Ινδία ο Δαμιανού
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
Κέρδη στο ΧΑΚ την Παρασκευή, στο 1,23% τα κέρδη της βδομάδας