EKK: Xρηματικά βραβεία συνολικού ύψους €1000 για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024-Οι δύο βραβευθέντες

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), στο πλαίσιο της ετήσιας βράβευσης φοιτητών και φοιτητριών των Πανεπιστημίων της Κύπρου, απένειμε χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους €1000 για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον πρώτο Προέδρο της ΕΚΚ, τα βραβεία απονεμήθηκαν εις μνήμην του αείμνηστου Φρίξου Σορόκου, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία της εποπτικής Αρχής.

Αποστολή της ΕΚΚ είναι η άσκηση αποτελεσματικής εποπτείας που να διασφαλίζει την προστασία των επενδυτών και την υγιή ανάπτυξη της κυπριακής κεφαλαιαγοράς ώστε να καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον ασφαλείς, αξιόπιστους και ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς.

Οι δύο βραβευθέντες, οι οποίοι έλαβαν χρηματικό βραβείο €500 έκαστος, είναι ο κ. Πέτρος Πέτρου και ο κ. Αγησίλαος Δ. Παναγιωτόπουλος, φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου.

KAZ_35752

KAZ_35812

Τα χρηματικά βραβεία επέδωσε εκ μέρους της ΕΚΚ, η Λειτουργός κα. Νικολέττα Λιβέρα κατά τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024.

Απώτερος στόχος της ΕΚΚ μέσω του θεσμού της ετήσιας αυτής βράβευσης είναι η απόκτηση ή εμβάθυνση των γνώσεων των φοιτητών και φοιτητριών σε θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες και το έργο της ΕΚΚ, καθώς και τον τομέα των επενδυτικών υπηρεσιών, με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα της ακαδημαϊκής έρευνας στην αύξηση και διάχυση γνώσης.

Η ετήσια βράβευση φοιτητών αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών που καταβάλλει η ΕΚΚ στην προαγωγή και ενίσχυση της χρηματοοικονομικής επιμόρφωσης στην Κύπρο, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους ανθρώπους.

Δειτε Επισης

Olympus και Kassatly επιβεβαιώνουν την δυναμική της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις
ΕΚΟ Κύπρου: Φιλανθρωπικό δείπνο για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Largest employers
SkillsCyprus 2024: Για ταλαντούχους νέους και ταλαντούχες νέες-Παράταση στην υποβολή αιτήσεων
Η κανονιστική συμμόρφωση στο περιβάλλον της πράσινης μετάβασης και των νέων απαιτήσεων της CSRD
Οι 1000+μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο-Η συλλεκτική έκδοση του ΙΝ Business Οκτωβρίου στα περίπτερα
Cosmos Business Systems: Αύξηση 77,21% στα κέρδη και 47,67% στον κύκλο εργασιών το 2023
payabl.: Βράβευση από την ΑΕΛ Λεμεσού για την στήριξη προς την καλαθοσφαιρική της ομάδα
Ελένη Νεοκλέους: Επανεξετάστε τις μεθόδους διαχείρισης κινδύνων