Β. Πολυκάρπου: Χαιρετίζει τις επιδόσεις της Κύπρου στην καινοτομία-Ζωτικής σημασίας η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα

Την ικανοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου του TechIsland για την πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με τις επιδόσεις της Κύπρου στο European Innovation Scoreboard 2024, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Βαλεντίνος Πολυκάρπου.

«Είναι αξιοσημείωτο να βλέπουμε την Κύπρο να διατηρεί τη θέση της ως Strong Innovator για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! Καταλαμβάνοντας τη 10η θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., η Κύπρος έχει επιτύχει το 106,3% του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σημείωσε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης (39%) από το 2017», σημείωσε ο κ. Πολυκάρπου.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η Κύπρος έχει αναγνωριστεί ως Top Performer στην κατηγορία “Linkages” – Διασυνδέσεις, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του κράτους, της βιομηχανίας και άλλων σχετικών εμπλεκομένων.

Στoν TechIsland, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της ανάπτυξης.

Για τον σκοπό αυτό, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να εδραιώσουμε τη θέση της Κύπρου ως τεχνολογικού κόμβου και είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τους πόρους μας για να υποστηρίξουμε αυτό το όραμα.

Ας συνεχίσουμε να οδηγούμε την καινοτομία και να φέρουμε ευημερία στην Κύπρο μέσω μιας ακμάζουσας ψηφιακής οικονομίας», υπογράμμισε ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου σε ανάρτηση του TechIsland στο LinkedIn.

Δειτε Επισης

Τα αποτελέσματα τεχνολογικών γιγάντων θα αποκαλύψουν τα οικονομικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης
Τα τριμηνιαία αποτελέσματα τεχνολογικών γιγάντων δίνουν εικόνα για τα οικονομικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης
Απολογήθηκε ο CEO της Crowdstrike για το blackout-Επανέρχονται τα συστήματα
Microsoft: Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα, συνεχίζουν να επηρεάζονται εφαρμογές και υπηρεσίες
Microsoft: Λαμβάνει μέτρα για διόρθωση της βλάβης που επηρεάζει επιχειρήσεις παγκόσμια
Η Microsoft έβγαλε... off αεροπορικές, τράπεζες, χρηματιστήρια παγκοσμίως-Καταιγισμός από βλάβες
Καριέρα στην κανονιστική τεχνολογία-Γιατί οι επαγγελματίες επιλέγουν να εργάζονται στην Complytek
Τρεις Κύπριοι φοιτητές στους παγκόσμιους ψηφιακούς ηγέτες του αύριο
Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία Κύπρου-Ιαπωνίας σε τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική-Η συμβολή του ΙδΕΚ
Google: Ετοιμάζει deal για εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι $23 δις