Β. Πολυκάρπου: Χαιρετίζει τις επιδόσεις της Κύπρου στην καινοτομία-Ζωτικής σημασίας η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα

Την ικανοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου του TechIsland για την πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με τις επιδόσεις της Κύπρου στο European Innovation Scoreboard 2024, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Βαλεντίνος Πολυκάρπου.

«Είναι αξιοσημείωτο να βλέπουμε την Κύπρο να διατηρεί τη θέση της ως Strong Innovator για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! Καταλαμβάνοντας τη 10η θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., η Κύπρος έχει επιτύχει το 106,3% του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σημείωσε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης (39%) από το 2017», σημείωσε ο κ. Πολυκάρπου.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η Κύπρος έχει αναγνωριστεί ως Top Performer στην κατηγορία “Linkages” – Διασυνδέσεις, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του κράτους, της βιομηχανίας και άλλων σχετικών εμπλεκομένων.

Στoν TechIsland, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της ανάπτυξης.

Για τον σκοπό αυτό, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να εδραιώσουμε τη θέση της Κύπρου ως τεχνολογικού κόμβου και είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τους πόρους μας για να υποστηρίξουμε αυτό το όραμα.

Ας συνεχίσουμε να οδηγούμε την καινοτομία και να φέρουμε ευημερία στην Κύπρο μέσω μιας ακμάζουσας ψηφιακής οικονομίας», υπογράμμισε ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου σε ανάρτηση του TechIsland στο LinkedIn.

Δειτε Επισης

Το Ad Tag Global Group του «Γκουρού του Digital» στην αγορά της Κύπρου με κεντρικά γραφεία στη Λάρνακα
Ικανοποίηση TechIsland για το νέο πλαίσιο για την Μπλε Κάρτα-Τι δηλώνει ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου
3ο CITEA Digital Cyprus Conference: Τεχνητή νοημοσύνη και κυπριακές επιχειρήσεις (video)
Η κυβερνοασφάλεια το 2048 μέσα από τα μάτια του Ramsés Gallego
Σημαντική πρόοδος για Κύπρο στην πορεία υλοποίησης των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας της Ευρώπης
Χαιρετίζει την κατάταξη της Κύπρου για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Β. Πολυκάρπου: Χαιρετίζει τις επιδόσεις της Κύπρου στην καινοτομία-Ζωτικής σημασίας η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα
Strong Innovator για τρίτη συνεχή χρονιά η Κύπρος-Τι δηλώνει ο Νικόδημος Δαμιανού
Google: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αύξησε τις εκπομπές άνθρακα της εταιρείας μέσα σε πέντε χρόνια
Ι. Γεωργούλας: Οι προοπτικές ανάπτυξης της τεχνολογίας και η απαιτούμενη αρωγή κράτους-πανεπιστημίων