powered by

Παραχώρηση κρατικής γης για δημιουργία πανεπιστημίων ενέκρινε το Υπουργικό

Απόφαση, με βάση την οποία κρατική γη θα μπορεί να παραχωρείται για σκοπούς ίδρυσης και λειτουργίας ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, έλαβε στη χθεσινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο. Λαμβάνοντας υπόψη την προοπτική που απέκτησε ο τομέας της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, η Κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να προχωρήσει με μέτρα για στήριξη του τομέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, αναγνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση αποτελεί έναν αναπτυσσόμενο πυλώνα για προσέλκυση επιχειρηματικής δραστηριότητας και επενδύσεων και, κατ’ επέκταση, συνεισφέρει στην οικονομία του τόπου, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην τροποποίηση των σχετικών Κανονισμών, με στόχο την αξιοποίηση της κρατικής γης για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

kratikigipan

Η τροποποίηση των Κανονισμών κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου και του αυξημένου ενδιαφέροντος από τοπικά και ξένα ακαδημαϊκά ιδρύματα για ανάπτυξη νέων και επέκταση υφιστάμενων πανεπιστημιακών υποδομών στην Κύπρο. Η διάθεση κρατικής γης για την ίδρυση, την επέκταση και τη λειτουργία Πανεπιστημίων, πολλαπλασιάζει τις επιλογές και δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για τους Κύπριους και τους ξένους φοιτητές, αναβαθμίζοντας τη θέση της Κύπρου στον χάρτη της εκπαίδευσης.

Οι τροποποιητικοί Κανονισμοί θα κατατεθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων για συζήτηση και ψήφιση.

Δειτε Επισης

Παν. Νεάπολις Πάφος: Ημερίδα οικογενειακού δικαίου για την εφαρμογή του ν. 4800/2021
Σπάζοντας τη συμμόρφωση στην εποχή του ΑΙ και της κρυπτογράφησης
Save the Date-Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου το «Cisco Experience Conference»
The Software Edge Conference έρχεται στη Λευκωσία
Ετήσια Γενική Συνέλευση Cyprus Integrity Forum-15 χρόνια δράσης και ενεργή προώθηση κουλτούρας διαφάνειας
Mmam Medical Plaza: Νέο ιδιωτικό νοσοκομείο στη δυτική Λεμεσό-Το κόστος και οι ειδικότητες που θα παρέχει
Αναδείχθηκαν οι προοπτικές και τα πλεονεκτήματα της Κύπρου-Ιδανικός προορισμός για επενδύσεις από το Ισραήλ(pics)
CTC, Ermes, Woolworth: Καθυστερούν τα αποτελέσματα 2024 λόγω στρατηγικής αναδιάρθρωσης και πώλησης Superhome
Ενώνουν δυνάμεις για την ισότητα των φύλων στον ακαδημαϊκό χώρο τα κυπριακά πανεπιστήμια-Υπέγραψαν MoU
To success story της Tango στην Κύπρο-Γιατί επέλεξε ως έδρα και γιατί μεταφέρει τα πνευματικά της δικαιώματα στην χώρα μας