N. Psaras Construction: Διαχρονική δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ευθύνη

Την ολιστική προσέγγιση την οποία υιοθετεί με επιτυχία η N. Psaras Construction σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αναλύει στη συνέντευξη που παραχώρησε, η Compliance & Administration Manager της εταιρείας Ευαγγελία Ψαρά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα τρία κριτήρια του ESG: περιβαλλοντική διαχείριση, κοινωνική ευθύνη και διακυβέρνηση.

«Ως εταιρεία», υπογραμμίζει, «εφαρμόζουμε πρακτικές που μειώνουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα με τη χρήση κατά το δυνατό βιώσιμων υλικών και τη διαχείριση αποβλήτων τα οποία προκύπτουν».

Όλα τα μέλη της εταιρείας συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικά και κοινωνικά προγράμματα, υποστηρίζοντας διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Ως εταιρεία επικροτούμε τις δράσεις αυτές που αναδεικνύουν την κοινωνική ευθύνη προτρέποντας το προσωπικό μας για μεγαλύτερη συμμετοχή.

Σεβόμενοι τον Κώδικα Ηθικής και διατηρώντας τα υψηλά πρότυπα διαφάνειας σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία εφαρμόζει όλες τις απαραίτητες πρακτικές σύμφωνα και με τα διεθνή πρότυπα όπως τα ISO 9001:2015, ISO 45001:2018 και ISO 14001:2015.

psaras090720242

Η βιωσιμότητα σε πρώτο πλάνο
Για την περίοδο 2024-2025, η N. Psaras Construction θέτει ως κύριο στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας σε όλα της τα έργα. Στοχεύουμε, λέει η κ. Ψαρά, στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας μέσω καινοτόμων πρακτικών και τεχνολογικών εφαρμογών.

Επιπλέον, προσθέτει, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή και δράση μας στις τοπικές κοινότητες μέσω ενεργειών και συνεργασιών με εκπαιδευτικά ιδρύματα και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Για την εταιρεία αποτελεί προτεραιότητα, σύμφωνα με την ίδια, η επένδυση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου της δυναμικού, παρέχοντας συνεχή εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, ενισχύοντας την ισότητα και την ομαλή ένταξη όλων των νεοεισερχομένων στον εργασιακό χώρο.

Αυτοί οι στόχοι, όπως υπογραμμίζει, διαμορφώνουν την ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας ενισχύοντας τη δέσμευσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και την εταιρική κοινωνική ευθύνη​.

psaras090720243

Εκπαίδευση και ανάπτυξη
Οι άνθρωποι και η επένδυση στην ανάπτυξη τους, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία κάθε εταιρείας. Όπως εξηγεί η κ. Ψαρά, οι άνθρωποι αποτελούν το πολυτιμότερο κεφάλαιο μιας επιχείρησης, καθώς με τις δεξιότητες, τη γνώση και την αφοσίωση τους συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της. Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στην εκπαίδευση, κατάρτιση και την συνεχή ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων τους. Επιπλέον, η ανάπτυξη και εφαρμογή πρακτικών που προάγουν τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος είναι απαραίτητες. Όλοι πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε κοινωνικές πρωτοβουλίες και προγράμματα που ενισχύουν τις τοπικές κοινότητες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής αλλά και της κοινωνικής ευθύνης.

psaras090720244

Trivia για την N. Psaras Construction:

  • Ιστορική Ανάπτυξη: Η N. Psaras Construction ιδρύθηκε το 1957 και έχει διαγράψει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον τομέα των κατασκευών, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη πελατών και συνεργατών.
  • Βραβεία, Διακρίσεις και Πιστοποιήσεις: Η εταιρεία έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις για την ποιότητα των έργων της, την καινοτομία και τη δέσμευσή της στην κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα. Επίσης, έχει λάβει για τρίτη χρονιά πιστοποίηση ως Great Place to Work και πιστοποίηση από την παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα Synesgy ως Excellent Level of Sustainability.
  • Προσέγγιση με επίκεντρο τον πελάτη: Η δέσμευσή στην παροχή εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσιών και πλήρης ικανοποίησης των πελατών της αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της εταιρείας.
  • Εργασιακό Περιβάλλον: Δημιουργεί ένα ασφαλές, και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, όπου οι εργαζόμενοί της υποστηρίζονται και ενθαρρύνονται να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
  • Ασφάλεια και Ποιότητα: Η ασφάλεια των εργαζομένων της και η ποιότητα των έργων της αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες. Εφαρμόζει αυστηρά πρότυπα και διαδικασίες για να διασφαλίσει ότι κάθε έργο ολοκληρώνεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: +357 22330084

Διεύθυνση: Γεώργιου Γρίβα Διγενή 35, Αγλαντζία, Λευκωσία, 2108, Κύπρος

Ιστοσελίδα: www.npsaras.com

Φαξ: +357 22 333685

E-mail: info@npsaras.com

Social Media:

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/n-psaras-constructions-co-ltd/mycompany/

Instagram: https://www.instagram.com/psaras_construction/

Facebook: https://www.facebook.com/N.PSARAS/

Δειτε Επισης

Coca-Cola HBC Κύπρου: Με στόχο ένα βιώσιμο αύριο για όλους
CYTA: Ένας δίκαιος ψηφιακός κόσμος χωρίς αποκλεισμούς
CSRD: Χρηματοοικονομικές και μη-χρηματοοικονομικές γνωστοποιήσεις αποκτούν ισότιμη βαρύτητα για τις επιχειρήσεις
Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη: Για το καλό του τόπου πολιτισμός, παιδεία, υγεία
Λατομεία Λατούρος: Η πρωτιά στις περιβαλλοντικές δηλώσεις προϊόντων
Together Cyprus: 250 και πλέον συνέργειες για το περιβάλλον και την κοινωνία
MUSKITA: Κοινωνικά υπεύθυνη με πρωτοποριακά προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος
Πετρολίνα: Στηρίζει με κάθε τρόπο τις ανάγκες των συνανθρώπων μας
N. Psaras Construction: Διαχρονική δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ευθύνη
Πολυκλινική Υγεία: Η πλέον ανταποδοτική επένδυση, ο σεβασμός στον άνθρωπο