Δυναμικά μέτρα προετοιμάζουν τα διαγνωστικά κέντρα

Στην απόφαση για προετοιμασία δυναμικών μέτρων που θα στείλουν αποφασιστικά μηνύματα κατέληξε, μεταξύ άλλων, η έκτακτη γενική συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Διαγνωστικών Κέντρων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΥΔΙΚΕ) αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν και «πάρθηκαν κρίσιμες ομόφωνες αποφάσεις σχετικά με την απαράδεκτη και επικίνδυνη επιστολή που εστάλη από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ)» και προσθέτει ότι το πρώτο μέτρο που αποφασίστηκε είναι η αποστολή απάντησης στον ΟΑΥ μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΔΙΚΕ, «η επιστολή του ΟΑΥ περιέχει θέσεις και προτάσεις που κρίνονται από τον Σύνδεσμο ως απαράδεκτες και επικίνδυνες τόσο για τους ασθενείς όσο και για τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων».

Επιπλέον, αναφέρει ότι θα αποσταλούν επιστολές σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, όπου θα αναλυθούν οι επιπτώσεις και τα δεδομένα που δημιουργεί η επιστολή και προσθέτει πως στόχος είναι η πλήρης ενημέρωση για επανεξέταση των θέσεων τους.

Επίσης, ο Σύνδεσμος αναφέρει πως η νομική ομάδα του Συνδέσμου έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία των απαραίτητων νομικών κινήσεων τόσο προς τον ΟΑΥ όσο και προς την Διεύθυνση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Σκοπός είναι η προστασία των συμφερόντων των μελών του Συνδέσμου και η διασφάλιση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης», προσθέτει.

Αναφορικά με την προετοιμασία δυναμικών μέτρων που θα στείλουν αποφασιστικά μηνύματα, ο ΠΑΣΥΔΙΚΕ αναφέρει πως «οι ενέργειες αυτές θα ανακοινωθούν σύντομα και θα στοχεύουν στην προστασία των ασθενών και στην διαφύλαξη της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Τέλος, ο ΠΑΣΥΔΙΚΕ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούν «για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για όλους».

Δειτε Επισης

Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa
Αναγνώριση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ΤΕ.Ε.ΝΣ στη Χίο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας
Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι στόχοι του
Το Νοέμβριο η διεξαγωγή του 8th Project Management Conference
Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων