ΡΙΚ: Μονόωρη στάση εργασίας την Παρακευή την ώρα του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων

Μονόωρη στάση εργασίας στο ΡΙΚ ανακοίνωσαν για την Παρασκευή 12 Ιουλίου, μεταξύ 20:00-21:00, την ώρα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων οι συντεχνίες ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ λόγω της μη καταβολής των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων σε εργαζομένους του ΡΙΚ που αφυπηρέτησαν μετά τον Ιανουάριο του 2023.

Σύμφωνα με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση κα το ΔΣ του ΡΚ η οποία κοινοποιήθηκε και στους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας αλλά και στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η απόφαση ανακοινώθηκε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης των συντεχνιών.

«Σας πληροφορούμε ότι την Παρασκευή 12/7 το προσωπικό του ΡΙΚ θα κατέλθει σε μονόωρη στάση εργασίας την ώρα του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων το οποίο αρχίζει στις 20.00» αναφέρουν στην επιστολή τους ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που δεν δρομολογηθεί επίλυση, νομιμοποιούνται να κλιμακώσουν τα μέτρα.

«Τα μέτρα όπως τονίζουμε σε όλες τις περιπτώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Αν διασφαλιστεί η επίλυση του θέματος τα μέτρα θα αρθούν» σημειώνεται.

ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ καλούν το ΡΙΚ αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών και Οικονομικών, όπως εγκύψουν με την απαραίτητη αποφασιστικότητα ώστε να βρεθεί η λύση στο θέμα που οδήγησε τους εν λόγω συνταξιούχους στην οικονομική εξαθλίωση.

«Η υπομονή των επηρεαζόμενων συνταξιούχων αλλά και των εν ενεργεία εργαζομένων στο ΡΙΚ εξαντλήθηκε, αφού το πρόβλημα εκκρεμεί εδώ και 18 μήνες.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν επιδείξει υπευθυνότητα και ανοχή δίνοντας υπέρμετρο χρόνο, χωρίς όμως να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφέρεται με τις δύο συντεχνίες να καλούν τον Υπουργό Οικονομικών, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για την υλοποίηση του νέου συνταξιοδοτικού, τον Υπουργό Εσωτερικών, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβουν πρωτοβουλία για οριστική επίλυση του θέματος.

Δειτε Επισης

Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη