powered by

Ετήσια αύξηση αδειών οικοδομής 8,3% το πρώτο τετράμηνο-H αξία και το συνολικό εμβαδόν

Αύξηση 8,3% σημείωσε ο αριθμός αδειών οικοδομής που εκδόθηκε την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024 εκδόθηκαν 2.545 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 2.351 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 8,9% και το συνολικό εμβαδόν κατά 15,7%.

Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 24,2%.

Για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις ανήλθε στις 669.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €261,3 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 192,3 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 930 οικιστικές μονάδες.

Από τις 930, οι 558 αφορούν οικιστικές πολυκατοικίες, οι 226 μονοκατοικίες, οι 97 διπλοκατοικίες και οι 49 μικτές πολυκατοικίες.

Οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

Δειτε Επισης

ΚΣΙΑ: Νέα ιστοσελίδα και εικαστική ταυτότητα, γιορτάζοντας 60 χρόνια προσφοράς
Η Gordian παρουσιάζει 19 διαμερίσματα στο Λατσί με τιμές από €57.000
Bazaraki & AskWire: Τι αποκαλύπτουν τα δεδομένα για την αγορά ακινήτων στην Κύπρο (podcast)
Το μεγαλύτερο deal της REMU, ο στόχος που ξεπέρασε και η επένδυση μαμούθ που ετοιμάζει η Columbia στο Secret Valley
Απαντά για Aqua Residences το Τμ. Περιβάλλοντος-Θετική γνωμοδότηση υπό αυστηρότατους όρους και προϋποθέσεις
Περισσότερα από 80 έργα κόστους άνω του €1 δις για την πόλη και επαρχία Λευκωσίας-Οι ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη
Γ. Μισιρλής: Σημαντική η θεσμική κατοχύρωση του επιχειρηματία ανάπτυξης γης για προστασία των αγοραστών
Εκτοξεύθηκαν οι πολεοδομικές αιτήσεις στον ΕΟΑ Λάρνακας το τελευταίο δίμηνο-Οι λόγοι της αύξησης
Aqua Residences: Οικιστικοί πύργοι €40 εκατ. στην περιοχή των πρώην διυλιστηρίων Λάρνακας
Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη-«Σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων»