Παραμένει στην αντιπροεδρία του ERGP και για το 2025 ο Βοηθός Επίτροπος Επικοινωνιών Πέτρος Γαλίδης

Στην 26η Συνεδρία της Ολομέλειας της Ομάδας Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) συμμετείχε ο Βοηθός Επίτροπος Επικοινωνιών Πέτρος Γαλίδης στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε και για το 2025 η θέση του ως Αντιπροέδρου του Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Επιτρόπου Επικοινωνιών, ο Βοηθός Επίτροπος και Αντιπρόεδρος του ERGP Πέτρος Γαλίδης και ο αρμόδιος Λειτουργός Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μιχάλης Νικολάου, συμμετείχαν στην 26η συνεδρία της Ολομέλειας του ERGP, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη στις 21 Ιουνίου 2024.

Η Ολομέλεια επιβεβαίωσε τον Dan Sjöblom, Γενικό Διευθυντή της Σουηδικής Αρχής Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (PTS), ως Πρόεδρο του ERGP και για το 2025.

Επίσης, επιβεβαίωσε τον Βοηθό Επίτροπο Επικοινωνιών Πέτρο Γαλίδη ως Αντιπρόεδρο του ERGP για το 2025, προστίθεται.

Ακόμη, η Ολομέλεια συζήτησε και ενέκρινε για να τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση το προσχέδιο Προγράμματος Εργασίας του ERGP για το 2025, το οποίο εκπονήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τους τρεις στρατηγικούς πυλώνες της Μεσοπρόθεσμης Στρατηγικής ERGP 2023-2025. Το προσχέδιο θα υποβληθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 5 Ιουλίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2024.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ολομέλεια επίσης ενέκρινε το έγγραφο «ERGP PL I (24) 11 – ERGP Έκθεση σχετικά με την πρόσβαση στην υποδομή για την παράδοση δεμάτων», το οποίο θα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ERGP https://ec.europa.eu/ergp .

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη μέρα της Ολομέλειας, στις 20 Ιουνίου, το ERGP πραγματοποίησε δημόσιο Εργαστήριο με θέμα «Ευάλωτοι χρήστες στον ταχυδρομικό κόσμο: Ποιοι; Ποιες ανάγκες; Τι έπεται;" Το εργαστήριο είχε στόχο να εξετάσει και να συζητήσει ποιοι είναι οι ευάλωτοι χρήστες ταχυδρομικών υπηρεσιών, ποιες είναι οι απαιτήσεις/ανάγκες τους και πώς αυτές θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που επιτελούνται στον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Το εργαστήριο εξέτασε σε βάθος τα βασικά θέματα που σχετίζονται με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες από την οπτική γωνία των πιθανών ευάλωτων χρηστών, φορέων εκμετάλλευσης και υπευθύνων χάραξης πολιτικής. Τα αποτελέσματα θα τροφοδοτήσουν το έργο της Έκθεσης για τις ανάγκες των ταχυδρομικών υπηρεσιών για ευάλωτους χρήστες, που θα εγκριθεί στην 27η Ολομέλεια του ERGP.

Το ERGP (European Regulators Group for Postal Services) απαρτίζεται από τις 27 Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Ρυθμιστικές Αρχές χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και χωρών Υποψηφίων για Ένταξη. Το ERGP συμβουλεύει και υποβοηθά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών και στην ομοιόμορφη εφαρμογή του Ρυθμιστικού Πλαισίου σε όλα τα Κράτη Μέλη.

Δειτε Επισης

Απετράπησαν τα απεργιακά μέτρα στο ΡΙΚ-Συμφώνησαν σε οδικό χάρτη ΥΠΟΙΚ, Δ.Σ. και συντεχνίες
Ενεργοποιείται τέλος του μήνα η πρόσβαση ΑΕΥ, νοσηλευτών και μαιών στο Αρχείο Δικαιούχου
Η Chelco VAT γιόρτασε δέκα χρόνια παρουσίας στον χώρο του ΦΠΑ στην Κύπρο
Πότε και για ποιο λόγο θα είναι κλειστά για την εξυπηρέτηση του κοινού τα ΚΕΠ
Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο του ΠΔΣ ενόψει της επετείου της τουρκικής εισβολής
ΙδΕΚ: Στον παλμό της καινοτομίας το 4ο «The Bash! 2024»
Στο ΕΒΕ Λευκωσίας ο Πρέσβης της Κίνας-Συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας
CBN Young Dragon Awards: Tρέχει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων-Σε εξέλιξη μέχρι τις 31 Ιουλίου
ΟΕΒ: Η τηλεργασία στο επίκεντρο της 15ης συνάντησης του SLRNetwork
Μαρίνος Βουκής: Οι τρεις στόχοι του CSR Cyprus και ο ενισχυμένος ρόλος που διαδραματίζει