Νίκη για την Κύπρο στο Roger Hatchuel Student Academy Competition στα Cannes Lions

Ο Σύνδεσμος Διαφήμισης-Επικοινωνίας Κύπρου (ΣΔΕΚ) ανακοινώνει με περηφάνια την επιτυχή συμμετοχή της Κύπρου στο παγκοσμίου φήμης Cannes Lions Festival of Creativity, το Cannes Young Lions και το Cannes Roger Hatchuel Student Academy Competition.

Οι 8 νικητές των Young Lions Cyprus στις κατηγορίες Design, Film, Digital και PR, συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο των Young Lions Cyprus 2024, Ξένια Χατζηϊωαννίδου και τη Χριστιάνα Πασχαλίδου εκ μέρους τους ΣΔΕΚ, ταξίδεψαν στις Κάννες.

Εκεί έζησαν την υπέροχη εμπειρία των Young Lions, διαγωνιζόμενοι ο καθένας στην κατηγορία του σε διεθνές επίπεδο και δημιουργώντας πρωτότυπες ιδέες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρουσίασαν τις ιδέες τους στα Αγγλικά, μπροστά από καταξιωμένα στελέχη παγκόσμιας φήμης, έλαβαν αναλυτικό feedback για τη δουλειά τους και έχουν επιστρέψει γεμάτοι γνώση, ερεθίσματα, έμπνευση και όρεξη να επηρεάσουν θετικά με τις ιδέες τους τη διαφημιστική σκηνή της Κύπρου.

Με ιδιαίτερη χαρά, ο ΣΔΕΚ ανακοινώνει την πρώτη νίκη της Κύπρου στο Φεστιβάλ των Καννών, η οποία ήρθε από την ομάδα στην οποία συμμετείχε ο Μάριος Πασχαλίδης, φοιτητής του Frederick University.

Η πενταμελής ομάδα στην οποία συμμετείχε ο Μάριος, μαζί με φοιτητές από Φινλανδία, Ολλανδία, Δομινικανή Δημοκρατία και Σιγκαπούρη, διακρίθηκε στο Roger Hatchuel Student Academy competition, κατακτώντας την πρώτη θέση και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους τους νέους διαφημιστές που συμμετείχαν στη φετινή αποστολή.

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Πασχαλίδης και η ομάδα του κλήθηκαν να ετοιμάσουν την καμπάνια προβολής της Σαουδικής Αραβίας για το 2025 και να την παρουσιάσουν απευθείας στο Υπουργείο Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Η στρατηγική προσέγγιση, η δημιουργική λύση, τα εξαιρετικά design και presentation skills χάρισαν τη νίκη στην ομάδα, η οποία ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για να εργαστεί επίσημα στην υλοποίηση της ιδέας τους σε παγκόσμια κλίμακα.

Η πρόεδρος των Young Lions 2024, Ξένια Χατζηϊωαννίδου, δηλώνει: «Το Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών τιμά τις καλύτερες διαφημίσεις του κόσμου και ορίζει την ατζέντα για τη δημιουργικότητα στη διαφήμιση του επόμενου έτους.

Όσοι έχουν την τύχη να παραβρεθούν εκπαιδεύονται, εμπνέονται και προσηλυτίζονται στον αγώνα για καλύτερη, προσβάσιμη και συμπεριληπτική διαφήμιση.

Η αξία που δίνεται από τον ΣΔΕΚ σε νέα στελέχη της διαφήμισης είναι ανεκτίμητη, καθώς πλάθουν την επαγγελματική τους ταυτότητα από νωρίς, με υψηλά ιδανικά και την ελπίδα να γίνουν φορείς αλλαγής στη διαφήμιση στην Κύπρο.

Η φετινή πρώτη νίκη της Κύπρου στις Κάννες είναι μόνο η αρχή. Θέλουμε κάθε χρόνο περισσότεροι νέοι να συμμετέχουν και περισσότεροι επαγγελματίες να συνοδεύουν, ώστε να βελτιώνεται η κουλτούρα της διαφήμισης της Κύπρου συνολικά».

Ο φετινός διαγωνισμός Young Lions 2024 Cyprus πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Διαφήμισης – Επικοινωνίας Κύπρου (ΣΔΕΚ) με συνδιοργανωτή το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Χορηγοί:

  • Χρυσός Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου
  • Αργυροί Χορηγοί: ΟΠΑΠ Κύπρου και Λέων
  • Χάλκινος Χορηγός: Digital Tree
  • Χορηγός Φιλοξενίας: Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ)

Δειτε Επισης

Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
Αναγνώριση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ΤΕ.Ε.ΝΣ στη Χίο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας
Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι στόχοι του
Το Νοέμβριο η διεξαγωγή του 8th Project Management Conference
Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike