Με το δεξί η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου στην Βουλγαρία... Σχεδόν ένα εκατομμύριο αφίξεις τον Ιούνιο

Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει καλά και σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία για τον Ιούνιο οι αφίξεις έχουν φθάσει σχεδόν στο ένα εκατομμύριο, δήλωσε την Κυριακή ο υπηρεσιακός Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, Εβτίμ Μίλοσεφ.

Σύμφωνα με το Βουλγάρικο Πρακτορείο Ειδήσεων (BTA), ο κ. Μίλοσεφ ανέφερε στη εθνική τηλεόραση της χώρας πως για τον τουριστικό τομέα στην Βουλγαρία αναμένεται αύξηση τουλάχιστον της τάξης του 10%.

Ανέφερε ότι το νερό στις βουλγαρικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας είναι εξαιρετικής ποιότητας και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δύο φορές τον μήνα παρακολουθεί την καθαρότητα των νερών της Μαύρης Θάλασσας.

Είπε επίσης ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται στην τουριστική βιομηχανία με βελτίωση της φήμης των επαγγελμάτων στον τουρισμό. Είπε πως προσωπικό πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πως το σύστημα εκπαίδευσης προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες, είπε.

Το πρόβλημα του ανθρώπινου δυναμικού, ιδιαίτερα με τους υπηκόους τρίτων χωρών, δεν εξαρτάται μόνο από τις προξενικές υπηρεσίες αλλά και από άλλους θεσμούς, είπε ο Υπουργός. "Μετά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, είπε, θα εγκαινιάσει ένα διυπηρεσιακό διάλογο για το θέμα του εργατικού δυναμικού", δήλωσε ο κ. Μίλοσεβ.

Ο τουριστικός τομέας χρειάζεται ρύθμιση, θέλει κανόνες για να μπορέσει να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν, είπε ο υπουργός και όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως τομέα στον τουρισμό, πρέπει να χαμογελούν.

"Ο κόσμος βλέπει τη χώρα μας μέσω του τουρισμού, αν δεν τους καλωσορίσουμε καλά, όταν το τουριστικό προϊόν δεν είναι καλό, αυτό γίνεται το πρόσωπο ολόκληρης της χώρας μας", πρόσθεσε.

Οτιδήποτε είναι καλό για την χώρα είναι καλό και για τον τουρισμό, σημείωσε. Και οτιδήποτε επηρεάζει την χώρα πολιτικά, όπως πληθωρισμός, γεωπολιτικά θέματα, τιμές, άμεσα επηρεάζουν τον τουρισμό και ο τουρισμός είναι το πρόσωπο της χώρας, συμπλήρωσε ο κ. Μίλοσεφ.

Δειτε Επισης

«Καμπανάκι» ΔΝΤ σε ΗΠΑ για το χρέος-Συστάσεις για αυξήσεις φόρων
Γαλλία: Θετικά μηνύματα από την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τις εκλογές
Όλαφ Σολτς: Πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο προϋπολογισμού
Γουόλερ: Πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων η Fed-Tα τρία σενάρια
ΔΝΤ: Η Ευρώπη έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας-Πώς μπορεί να το ξεπεράσει (γραφήματα)
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό-Άγγιξε τα $2.482
Maersk: Σε όλο το δίκτυο η διαταραχή στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων λόγω Χούθι
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό με «καύσιμο» τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Fed
Στον στόχο του 2% διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Ιούνιο
Έρευνα ΕΚΤ: Οι εταιρείες προβλέπουν μικρότερες αυξήσεις μισθών για τους επόμενους 12 μήνες