Αλ. Βαφεάδης: Συνεχής συζήτηση με ανάδοχο, η φόρμουλα που αναζητείται για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εργάζεται επικοδομητικά για να εξευρεθεί μια λύση σχετικά με την επανέναρξη των εργασιών για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, είπε ο αρμόδιος Υπουργός, Αλέξης Βαφεάδης.

Ερωτηθείς σε σχέση με το θέμα του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, ο κ. Βαφεάδης είπε πως το θέμα βρίσκεται σε μια καμπή, προσθέτοντας πως οι εργασίες επί τόπου έχουν σταματήσει. 

Το  θετικό, ωστόσο, επεσήμανε  είναι, είπε,« ότι βρισκόμαστε σε μια συνεχή συζήτηση με τον ανάδοχο του έργου, τον εργολάβο, ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει κάποια τεχνικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει για να μπορέσει να επαδραστηριοποιηθεί».

Ήδη, συνέχισε, έχει υποβάλει κάποιες προτάσεις τις οποίες αξιολογούν. Το θέμα, συνέχισε, βρίσκεται στα δικαστήρια, όμως γίνεται μια προσπάθεια να εξευρεθεί μια λύση για να μην καθυστερούν άλλο.

Ο κ. Βαφεάδης σημείωσε πως έχει ξεκινήσει μια συζήτηση μαζί τους ούτως ώστε να βρεθεί η φόρμουλα με την οποία θα εξυγιανθούν τα υλικά για να μπορέσουν να συνεχιστούν οι επιχωματώσεις.

Είπε επίσης πως έχει ζητηθεί να βρεθεί τρόπος λατόμευσης υλικών για να χρησιμοποιηθούν στο εργοτάξιο. Έχουν γίνει επανηλλειμμένες συσκέψεις από τα αρμόδια τμήματα των διαφόρων Υπουργείων, όπως είπε, προσθέτοντας πως έχουν βρεθεί λύσεις και πως συνεπώς οι ενδείξεις είναι ότι θα βρεθούν λύσεις και ότι το έργο σύντομα θα ξαναξεκινήσει και θα βρεθεί σε πορεία υλοποίησης ώστε να ολοκληρωθεί.

Ερωτηθείς πόσο κοντά βρίσκεται το Υπουργείο στην εξεύρεση λύσης, ο κ. Βαφεάδης απάντησε πως  οι εισηγήσεις του εργολάβου θα αρχίσουν να αξιολογούνται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και από ιδιώτες μελετητές και αναμένουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας πως θα μπορέσουν  να προχωρήσουν σε μια συζήτηση με την ανάδοχο εταιρεία  για να μπορέσουν  να καταλήξουν.

Εργαζόμαστε είπε εποικοδομητικά «για να βρεθεί μια λύση γιατί δεν θέλουμε το έργο να τερματιστεί και δεν θέλουμε μια μέρα να καταγγείλουμε την σύμβαση, αλλά θέλουμε να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί νωρίτερα».

Είπε ακόμη πως στις συζητήσεις που έχει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν παρόλα τα προβλήματα και σε αυτό βασίζεται όπως ανέφερε. Είναι η διάθεση που επιδεικνύει που με κάνει αισιόδοξο, ανέφερε.

Ο κ. Βαφεάδης κληθείς να τοποθετηθεί επί των δημόσιων συμβάσεων ανέφερε πως «κάποτε δημιουργούνται προβλήματα. Εμείς προσεγγίζουμε πάντα όλα τα έργα με μια εποικοδομητική προσέγγιση να βρεθούν λύσεις , ούτως ώστε οι πολίτες της Κύπρου να μπορέσουν να απολαύσουν τα έργα τα οποία  υλοποιούνται με τα λεφτά του φορολογούμενου», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως πάντοτε θα υπάρχουν προβλήματα στις συμβάσεις φτάνει να υπάρχει ένα εποικοδομητικό κλίμα, μια διάθεση να βρεθούν λύσεις ούτως ώστε να μπορούμε, όπως είπε, να προχωρούμε.

Ακάμας

Σε σχέση με την πορεία των έργων στον Ακάμα ο κ. Βαφεάδης είπε πως το αρμόδιο Υπουργείο είναι το Υπουργείο Γεωργίας και πως το Υπουργείο Μεταφορών συμμετέχει με ένα μηχανικό που είναι σε απόσπαση τώρα στο Υπουργείο Γεωργίας.

Δειτε Επισης

«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία
Ask Wire: Σταθερές οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων το β’ τρίμηνο-Έπονται μειώσεις
Επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρει η AstroBank
Κρίσιμη μέρα για την οικοδομική βιομηχανία.. Ανοίγει τα χαρτιά του για την συλλογική σύμβαση ο Παναγιώτου
Προσιτή στέγη: Επαναβεβαίωσαν συνεργασία ο Δήμος Λεμεσού και ο ΚΟΑΓ-Στόχος η υλοποίηση ώριμων έργων
Κατοικίες και διαμερίσματα αυτή την βδομάδα από την Altamira Real Estate
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης για εγλωβισμένους αγοραστές