Ο αντιπρόεδρος του CITEA ευχαριστεί τους ομιλητές του επιτυχημένου 3ου Digital Cyprus Conference 2024

Ο Γιώργος Μαλέκκος, Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA), (CITEA) ευχαρίστησε τους ομιλητές που πραγματοποίησαν με επιτυχία το πρόσφατο 3ο Digital Cyprus Conference 2024.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μαλέκκος είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να ευχαριστήσω όλους τους φανταστικούς ομιλητές που πραγματοποίησαν το 3ο Digital Cyprus Conference 2024 με επιτυχία. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, συγκεντρώνοντας λαμπρά μυαλά για να συζητήσουν βασικά θέματα όπως η μόχλευση της τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρηματική ανάπτυξη, η ενίσχυση της εμπειρίας πελατών (CX), η έρευνα του δείκτη CITEA, η τεχνολογική ετοιμότητα των κυπριακών εταιρειών, data, όπως ένα στρατηγικό πλεονέκτημα και την κρίσιμη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο – τονίζοντας ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία».

Ο Γιώργος Μαλέκκος μεταξύ άλλων,, τόνισε: «Ειδική μνεία γίνεται στον Πρόεδρο του CITEA, Δημήτρη Νησιώτη για την αντιμετώπιση του σημαντικού ζητήματος των γυναικών στην τεχνολογία, τονίζοντας την εκπροσώπηση του 19%. Ενθαρρυντικά νέα κοινοποιήθηκαν σχετικά με πρόσθετη χρηματοδότηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που αναμένεται γύρω στον Σεπτέμβριο του 2024. Ένα από τα κυριότερα σημεία της εκδήλωσης ήταν η ολογραφική παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής από την Αθήνα, όπου δεσμεύτηκε για υποστήριξη για τα ανοιχτά δεδομένα και ανακοίνωσε μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, με την υπόσχεση να είναι πρακτικό και όχι απλώς πολιτική. Επιπλέον, σημείωσε ότι η Microsoft επενδύει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια εβδομαδιαίως σε προόδους τεχνητής νοημοσύνης».

«Ο κύριος χορηγός μας, η ECOMMBX, παρουσίασε διορατικές case studies που παρουσιάζουν πρακτικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την προώθηση της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Τα παραδείγματά τους τόνισαν πώς η ανάλυση δεδομένων και οι στρατηγικές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, να εξορθολογίσουν τις λειτουργίες και να ενισχύσουν σημαντικά τα έσοδα», συνέχισε.

Ο κ. Μαλέκκος επεσήμανε επίσης, «Οι ομιλητές μας κάλυψαν ζωτικής σημασίας θέματα, όπως:

- Η σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της ανανέωσης των δεξιοτήτων.

- Η ικανότητα του AI να αυξάνει την παραγωγικότητα των προγραμματιστών κατά 40-50%.

- Η αναγκαιότητα της απλότητας στην αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας.

- Στρατηγικές για την αποτελεσματικότητα και την αυτοματοποίηση των μη αυτόματων διαδικασιών από μεγάλες εταιρείες, όπως η Google.

- Η σημασία των δεδομένων ως βασικό στοιχείο και η ανάγκη εναρμόνισής τους ως πρώτο βήμα.

- Η συζήτηση σχετικά με τον νόμο για την τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα απλό πλαίσιο ελέγχου ή ένας δυνητικός αποπνικτικός παράγοντας καινοτομίας.

- Η αναγκαιότητα των στρατηγικών AI χωρίς αποκλεισμούς για επιτυχία.

- Προετοιμασία για το NIS2 που έρχεται τον Οκτώβριο του 2024 με παρουσίαση των σχετικών εργαλείων για τις ΜΜΕ».

«Οι αξιοσημείωτες γνώσεις περιελάμβαναν την έννοια της μηδενικής εμπιστοσύνης ως τον καλύτερο τρόπο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τη σημασία της εξατομίκευσης στις σχέσεις με τους πελάτες και την «κατάρα της γνώσης» όπου οι προγραμματιστές μπορεί να παραβλέψουν τις ανάγκες των χρηστών. Η έρευνά μας στην Κύπρο προκάλεσε μια σημαντική συζήτηση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, δείχνοντας ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, με τις περισσότερες εταιρείες να είναι πρόθυμες να επενδύσουν περίπου 10.000 ευρώ στον ψηφιακό μετασχηματισμό», συνέχισε.

«Επιπλέον», συνέχισε ο Γιώργος Μαλέκκος, «Προτρέπω όλους να εφαρμόσουν την καμπάνια «Μην κάνετε κλικ» στα γραφεία σας για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Θυμηθείτε, τίποτα δεν είναι δωρεάν - να είστε πάντα προσεκτικοί με ανεπιθύμητους συνδέσμους και συνημμένα».

Επεσήμανε επίσης ότι, στο τέλος της εκδήλωσης, ο CITEA απένειμε περήφανα το “CITEA Women in Tech 2024" στην Αντωνία Μιχαήλ από την IBM και το Βραβείο Εξαιρετικής Συνεισφοράς στον Ιπποκράτη Σταματίου από την HS Data.

«Σας ευχαριστώ όλους για την ανεκτίμητη συνεισφορά σας. Τα λέμε του χρόνου!" κατέληξε ο Μαλέκκος.

Δειτε Επισης

Απολογήθηκε ο CEO της Crowdstrike για το blackout-Επανέρχονται τα συστήματα
Microsoft: Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα, συνεχίζουν να επηρεάζονται εφαρμογές και υπηρεσίες
Microsoft: Λαμβάνει μέτρα για διόρθωση της βλάβης που επηρεάζει επιχειρήσεις παγκόσμια
Η Microsoft έβγαλε... off αεροπορικές, τράπεζες, χρηματιστήρια παγκοσμίως-Καταιγισμός από βλάβες
Καριέρα στην κανονιστική τεχνολογία-Γιατί οι επαγγελματίες επιλέγουν να εργάζονται στην Complytek
Τρεις Κύπριοι φοιτητές στους παγκόσμιους ψηφιακούς ηγέτες του αύριο
Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία Κύπρου-Ιαπωνίας σε τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική-Η συμβολή του ΙδΕΚ
Google: Ετοιμάζει deal για εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι $23 δις
Το Ad Tag Global Group του «Γκουρού του Digital» στην αγορά της Κύπρου με κεντρικά γραφεία στη Λάρνακα
Ικανοποίηση TechIsland για το νέο πλαίσιο για την Μπλε Κάρτα-Τι δηλώνει ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου