Επιτακτική ανάγκη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας-Η διαβεβαίωση Μιχάλη Δαμιανού

Την διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Υγείας θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής της συνεργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας, που θεωρείται πλέον επιτακτική ανάγκη, με κοινή επιδίωξη την άμεση και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στον ασθενή και την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στο σύνολό της εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός, μιλώντας σήμερα στα εγκαίνια του Κέντρου Αιμοδιάλυσης στο ιδιωτικό Νοσηλευτήριο «Άγιος Γεώργιος».

Η εξελιγμένη τεχνολογία στον τομέα της αιμοκάθαρσης δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες υγείας να έχουν στη διάθεσή τους μηχανήματα με υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, έτσι ώστε οι συνεδρίες αιμοκάθαρσης να γίνονται με ακρίβεια και αξιοπιστία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας στον χαιρετισμό του.

Ανέφερε πως η δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αποτελεί σημαντική προσθήκη στις προσφερόμενες υπηρεσίες του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου «Άγιος Γεώργιος» και γενικότερα στις υπηρεσίες  υγείας για τους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Με 11 σταθμούς αιμοκάθαρσης και με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της, η πλήρως ενταγμένη στο ΓεΣΥ μονάδα αιμοκάθαρσης δύναται, όπως είπε,  να καλύψει όλες τις ανάγκες των ασθενών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και να παρέχει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες στους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς.

Ο κ. Δαμιανός ανέφερε πως η  ένταξη των ασθενών σε πρόγραμμα αιμοκάθαρσης συνεπάγεται αλλαγή του μέχρι τότε τρόπου ζωής τους, με συχνές επισκέψεις στη μονάδα τεχνητού νεφρού, φαρμακευτική αγωγή, πλήθος περιορισμών στην πρόσληψη υγρών και τροφής με αποτέλεσμα σημαντική επιβάρυνση εκτός της σωματικής και της ψυχικής τους υγείας.

Δειτε Επισης

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Το Global Entrepreneur Stage σε περιμένει για ένα masterclass επιχειρηματικότητας
Πώς η ατμόσφαιρα της γης προστατεύει από κοσμικές καταστροφές
ΙΚυ: Πείραμα στο CERN για κοσμικές ακτίνες και επιπτώσεις τους σε μοντέλο Γης
Παρουσίαση σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών στα μέλη του ΣΙΠΕΚ από την ΟΕΒ
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa