ΕΤΕΚ: Νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης

Το ΕΤΕΚ χαιρετίζει την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) καθώς και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου αδειοδότησης, σημειώνοντας πως πλέον όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται και τυγχάνουν διαχείρισης ηλεκτρονικά.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή αναφέρει πως η έναρξη της λειτουργίας των ΕΟΑ την 01.07.2024 σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, σε ό,τι αφορά τον τομέα της αδειοδότησης και του ελέγχου της ανάπτυξης, με τη δημιουργία ενιαίων αρχών αδειοδότησης να συγκαταλέγεται στις θέσεις του ΕΤΕΚ για τη βελτίωση του πλαισίου αδειοδότησης, λόγω των προοπτικών που δημιουργούνται για την αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας, τη δημιουργία κρίσιμης μάζας, την απόκτηση εξειδίκευσης και την ψηφιοποίηση.

Όπως σημειώνει, μεταρρυθμίσεις αυτής της σημασίας και κλίμακας γίνονται μια φορά σε βάθος χρόνων και είναι αναμενόμενο στην αρχή να παρουσιαστούν δυσκολίες και προβλήματα.

«Καλούμε τους μελετητές και τους λειτουργούς των αδειοδοτουσών αρχών να επιδείξουν κατανόηση κατά τα αρχικά στάδια της μεταρρύθμισης και να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Με αγαστή συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι της μεταρρύθμισης, προσβλέποντας σε πιο αποτελεσματικές, φιλικές και ταχείες διαδικασίες αδειοδότησης, με γνώμονα την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Παράλληλα, η επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικοδομική βιομηχανία και οικονομία του τόπου», αναφέρει ο κ. Κωνσταντής. 

Επισημαίνει πως το ΕΤΕΚ θα παρακολουθεί συνεχώς και στενά τα τεκταινόμενα στον τομέα της αδειοδότησης και θα παρεμβαίνει εκεί και όπου κρίνει απαραίτητο, ώστε όπου εντοπίζονται αδυναμίες, προβλήματα ή και σημεία που χρήζουν βελτίωσης, να τροχοδρομούνται οι κατάλληλες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους, άμεσα και αποτελεσματικά.

Δειτε Επισης

ΙΚυ: Πείραμα στο CERN για κοσμικές ακτίνες και επιπτώσεις τους σε μοντέλο Γης
Παρουσίαση σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών στα μέλη του ΣΙΠΕΚ από την ΟΕΒ
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa
Αναγνώριση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ΤΕ.Ε.ΝΣ στη Χίο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας
Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι στόχοι του
Το Νοέμβριο η διεξαγωγή του 8th Project Management Conference
Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards