ΕΤΕΚ: Νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης

Το ΕΤΕΚ χαιρετίζει την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) καθώς και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου αδειοδότησης, σημειώνοντας πως πλέον όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται και τυγχάνουν διαχείρισης ηλεκτρονικά.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή αναφέρει πως η έναρξη της λειτουργίας των ΕΟΑ την 01.07.2024 σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, σε ό,τι αφορά τον τομέα της αδειοδότησης και του ελέγχου της ανάπτυξης, με τη δημιουργία ενιαίων αρχών αδειοδότησης να συγκαταλέγεται στις θέσεις του ΕΤΕΚ για τη βελτίωση του πλαισίου αδειοδότησης, λόγω των προοπτικών που δημιουργούνται για την αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας, τη δημιουργία κρίσιμης μάζας, την απόκτηση εξειδίκευσης και την ψηφιοποίηση.

Όπως σημειώνει, μεταρρυθμίσεις αυτής της σημασίας και κλίμακας γίνονται μια φορά σε βάθος χρόνων και είναι αναμενόμενο στην αρχή να παρουσιαστούν δυσκολίες και προβλήματα.

«Καλούμε τους μελετητές και τους λειτουργούς των αδειοδοτουσών αρχών να επιδείξουν κατανόηση κατά τα αρχικά στάδια της μεταρρύθμισης και να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Με αγαστή συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι της μεταρρύθμισης, προσβλέποντας σε πιο αποτελεσματικές, φιλικές και ταχείες διαδικασίες αδειοδότησης, με γνώμονα την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Παράλληλα, η επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικοδομική βιομηχανία και οικονομία του τόπου», αναφέρει ο κ. Κωνσταντής. 

Επισημαίνει πως το ΕΤΕΚ θα παρακολουθεί συνεχώς και στενά τα τεκταινόμενα στον τομέα της αδειοδότησης και θα παρεμβαίνει εκεί και όπου κρίνει απαραίτητο, ώστε όπου εντοπίζονται αδυναμίες, προβλήματα ή και σημεία που χρήζουν βελτίωσης, να τροχοδρομούνται οι κατάλληλες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους, άμεσα και αποτελεσματικά.

Δειτε Επισης

Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Carob Awards 2024: Για ακόμη μια φορά η πρωτιά στη Gnomi Integrated Communications
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Ξεκινά το CoRES-Ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό ευρωπαϊκό έργο, με την τέχνη και την αειφορία να δημιουργούν το μέλλον
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων