ΕΤΕΚ: Νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης

Το ΕΤΕΚ χαιρετίζει την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) καθώς και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου αδειοδότησης, σημειώνοντας πως πλέον όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται και τυγχάνουν διαχείρισης ηλεκτρονικά.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή αναφέρει πως η έναρξη της λειτουργίας των ΕΟΑ την 01.07.2024 σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, σε ό,τι αφορά τον τομέα της αδειοδότησης και του ελέγχου της ανάπτυξης, με τη δημιουργία ενιαίων αρχών αδειοδότησης να συγκαταλέγεται στις θέσεις του ΕΤΕΚ για τη βελτίωση του πλαισίου αδειοδότησης, λόγω των προοπτικών που δημιουργούνται για την αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας, τη δημιουργία κρίσιμης μάζας, την απόκτηση εξειδίκευσης και την ψηφιοποίηση.

Όπως σημειώνει, μεταρρυθμίσεις αυτής της σημασίας και κλίμακας γίνονται μια φορά σε βάθος χρόνων και είναι αναμενόμενο στην αρχή να παρουσιαστούν δυσκολίες και προβλήματα.

«Καλούμε τους μελετητές και τους λειτουργούς των αδειοδοτουσών αρχών να επιδείξουν κατανόηση κατά τα αρχικά στάδια της μεταρρύθμισης και να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Με αγαστή συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι της μεταρρύθμισης, προσβλέποντας σε πιο αποτελεσματικές, φιλικές και ταχείες διαδικασίες αδειοδότησης, με γνώμονα την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Παράλληλα, η επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικοδομική βιομηχανία και οικονομία του τόπου», αναφέρει ο κ. Κωνσταντής. 

Επισημαίνει πως το ΕΤΕΚ θα παρακολουθεί συνεχώς και στενά τα τεκταινόμενα στον τομέα της αδειοδότησης και θα παρεμβαίνει εκεί και όπου κρίνει απαραίτητο, ώστε όπου εντοπίζονται αδυναμίες, προβλήματα ή και σημεία που χρήζουν βελτίωσης, να τροχοδρομούνται οι κατάλληλες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους, άμεσα και αποτελεσματικά.

Δειτε Επισης

Παραμένει στην αντιπροεδρία του ERGP και για το 2025 ο Βοηθός Επίτροπος Επικοινωνιών Πέτρος Γαλίδης
Η εκδήλωση ανακοίνωσης της στρατηγικής συνεργασίας του ομίλου PGA με την Colliers (video)
Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης: Υποστηρίζοντας την Κλιματική Ουδετερότητα στην Ε.Ε.
Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα ευχαριστεί την εταιρεία Μιτσίδη
Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ FANEROMENI24 με την μουσικοποιητική παράσταση «Κύπρος: Από το χθες στο σήμερα»
Νίκη για την Κύπρο στο Roger Hatchuel Student Academy Competition στα Cannes Lions
Ικανοποίηση ΠΕΟ για την πρώτη συλλογική σύμβαση στον κλάδο των διανομέων
Πόσα στοιχίζει μια συνδρομή στο γυμναστήριο και η... επίδοση της Λευκωσίας στην Ευρώπη
Η ακτινογραφία του ασφαλιστικού τομέα-Τα μερίδια αγοράς, οι αυξομειώσεις και η μεγάλη δυναμική του κλάδου
Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας»