«Καίει» το παγωτό-Σε ανοδική πορεία οι τιμές των...καλοκαιρινών ειδών

Αύξηση στις τιμές των "καλοκαιρινών" ειδών και συγκεκριμένα των παγωτών, των οργανωμένων διακοπών στο εσωτερικό και των ξενοδοχείων, προκύπτει μέσα από τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για το μήνα Ιούνιο 2024, που κοινοποίησε Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον πίνακα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έχει αυξηθεί κατά 11,8% η τιμή στις οργανωμένες διακοπές εσωτερικού. Την ίδια ώρα, τα παγωτά είναι κατά 8,07% πιο ακριβά, ενώ και τα ξενοδοχεία ακρίβυναν κατά 7,76% σε σχέση με τον Μάιο.

Άλλες αυξήσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφονται στις τιμές αποξηραμένου, αλατισμένου και καπνιστού κρέατος κατά 5,09%, στο γιαούρτι, κατά 3,75%, στις συσκευές επεξεργασίας τροφίμων κατά 3,5% και στα φρέσκα φρούτα κατά 3,44%.

Αντίθετα, σε σχέση με τον Μάιο, τον Ιούνιο μειώθηκε η τιμή των υπηρεσιών αποχέτευσης κατά 10,4%, η τιμή συνδρομής σε τηλεοπτικούς σταθμούς κατά 10,06%, ενώ μείωση κατέγραψε και η τιμή των φρέσκων λαχανικών, εκτός πατατών και άλλων βολβών, κατά 9,12% και των λαχανικών κατά 7,07%.

Σε σχέση με τον Ιούνιο 2023, τον Ιούνιο 2024 μεγάλη αύξηση συνεχίζει να καταγράφει η τιμή του ελαιόλαδου κατά 63,09%, των επιβατικών μεταφορών κατά 16,54%, των φρέσκων φρούτων κατά 15,42% και των φρούτων κατά 12,87%.

Σημαντική μείωση, σε σχέση με πέρσι, καταγράφηκε στην τιμή της ζάχαρης, κατά 20,44% τον Ιούνιο 2024. Τα έπιπλα κήπου είναι επίσης πιο φτηνά φέτος τον Ιούνιο κατά 13,72%, ενώ η τιμή του βουτύρου μειώθηκε κατά 10,42%. 

Δειτε Επισης

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ