Οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν: Η Ευρώπη αλλάζει τις ζωές μας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του ανοιχτού διαλόγου για το Μέσο Τεχνικής Στήριξης (TSI), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, από τις 9:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ., στη Διατηρητέα Οικοδομή στον πεζόδρομο Επτανήσου, στο Δημαρχείο Λευκωσίας, στο κτίριο πρώην ΕΚΑΤE.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την κοινοπραξία του έργου EUHeyday και το Europe Direct Λευκωσίας – Πανεπιστημίου Κύπρου.

1

Η εκδήλωση συγκέντρωσε συμμετέχοντες από διάφορους τομείς της πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης, αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών σχετικά με το Μέσο Τεχνικής Στήριξης. Παράλληλα, ανέδειξε το TSI ως ένα απαραίτητο εργαλείο για την παροχή εξατομικευμένης τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης στον σχεδιασμό και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία από την Ελπίδα Χρίστου, Διευθύντρια Λειτουργίας, Στρατηγικής και Έργων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου. Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Κλουδάς παρουσίασε το ευρωπαϊκό έργο EUHeyday.

Η Ειρήνη Κυριάκου, Λειτουργός Ανάπτυξης Α’ στη Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών, προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο το TSI στηρίζει τα κράτη μέλη της ΕΕ σε διάφορους τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα δημόσια οικονομικά, η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης και των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και η ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επιτυχίες της Κύπρου, η οποία έχει επωφεληθεί από έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το TSI.

2

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για έργα που έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής, όπως η δικαιοσύνη, η δημόσια διοίκηση, η αφερεγγυότητα, η ενέργεια, η εκπαίδευση, η ανάπτυξη και το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου, συντονιστής ήταν ο Κωνσταντίνος Κλουδάς, Υπεύθυνος Έργου και Διευθύνων Σύμβουλος της Enoros Consulting Ltd. Συμμετέχοντες στη συζήτηση ήταν η Ειρήνη Κυριάκου, Λειτουργός Ανάπτυξης Α’, Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης, Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών, η Νικολέττα Κυθραιώτου, Λειτουργός Περιβάλλοντος Α’, Κλάδος Κλιματικής Δράσης & Ενέργειας, Τμήμα Περιβάλλοντος, Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και η Δρ Ευηλένα Αναστασίου, Λογίστρια, Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας.

3

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις για τη βελτίωση και την περαιτέρω αξιοποίηση του μέσου. Στόχος του ανοιχτού διαλόγου ήταν η μεταφορά εμπειριών και γνώσεων σχετικά με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται στο πλαίσιο του TSI. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν εν συντομία τα έργα τους και μοιράστηκαν την εμπειρία τους στη διαδικασία υποβολής και διαχείρισης, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σε δυνητικούς δικαιούχους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη οργάνωση και τη σημασία του Μέσου Τεχνικής Στήριξης στην προώθηση και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

4

Το Δελτίο Τύπου εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου EUHeyday, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ' ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χορηγούσα αρχή δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εκφραζόμενες απόψεις.

5

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο EUHeyday:

Ιστοσελίδα

Facebook

Instagram

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Υπάρχει έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν θα κάνει δική της για το τερματικό η Κ.Δ.
Άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού σε ένα χρόνο-Οι δύο πυλώνες που πρέπει να συνδεθούν και ο Great Sea Interconnector
Γ. Παπαναστασίου: Δεν μπορεί να υπάρχει κουκούλωμα, θέμα με ευαισθησίες η σύμβαση για το τερματικό
Κ. Κουμής: Ξεπεράσαμε τις προκλήσεις για τον τουρισμό-«Να μην αφήνουμε τα μικρά να δυσφημίζουν την Κύπρο»
Βλέπει κατάληξη σε συμφωνία για την συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία ο Παναγιώτου
«Απόδοση τυχόν ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν για το τερματικό»-Οι οδηγίες του Νίκου Χριστοδουλίδη
Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει