Οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν: Η Ευρώπη αλλάζει τις ζωές μας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του ανοιχτού διαλόγου για το Μέσο Τεχνικής Στήριξης (TSI), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, από τις 9:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ., στη Διατηρητέα Οικοδομή στον πεζόδρομο Επτανήσου, στο Δημαρχείο Λευκωσίας, στο κτίριο πρώην ΕΚΑΤE.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την κοινοπραξία του έργου EUHeyday και το Europe Direct Λευκωσίας – Πανεπιστημίου Κύπρου.

1

Η εκδήλωση συγκέντρωσε συμμετέχοντες από διάφορους τομείς της πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης, αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών σχετικά με το Μέσο Τεχνικής Στήριξης. Παράλληλα, ανέδειξε το TSI ως ένα απαραίτητο εργαλείο για την παροχή εξατομικευμένης τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης στον σχεδιασμό και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία από την Ελπίδα Χρίστου, Διευθύντρια Λειτουργίας, Στρατηγικής και Έργων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου. Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Κλουδάς παρουσίασε το ευρωπαϊκό έργο EUHeyday.

Η Ειρήνη Κυριάκου, Λειτουργός Ανάπτυξης Α’ στη Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών, προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο το TSI στηρίζει τα κράτη μέλη της ΕΕ σε διάφορους τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα δημόσια οικονομικά, η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης και των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και η ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επιτυχίες της Κύπρου, η οποία έχει επωφεληθεί από έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το TSI.

2

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για έργα που έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής, όπως η δικαιοσύνη, η δημόσια διοίκηση, η αφερεγγυότητα, η ενέργεια, η εκπαίδευση, η ανάπτυξη και το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου, συντονιστής ήταν ο Κωνσταντίνος Κλουδάς, Υπεύθυνος Έργου και Διευθύνων Σύμβουλος της Enoros Consulting Ltd. Συμμετέχοντες στη συζήτηση ήταν η Ειρήνη Κυριάκου, Λειτουργός Ανάπτυξης Α’, Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης, Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών, η Νικολέττα Κυθραιώτου, Λειτουργός Περιβάλλοντος Α’, Κλάδος Κλιματικής Δράσης & Ενέργειας, Τμήμα Περιβάλλοντος, Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και η Δρ Ευηλένα Αναστασίου, Λογίστρια, Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας.

3

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις για τη βελτίωση και την περαιτέρω αξιοποίηση του μέσου. Στόχος του ανοιχτού διαλόγου ήταν η μεταφορά εμπειριών και γνώσεων σχετικά με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται στο πλαίσιο του TSI. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν εν συντομία τα έργα τους και μοιράστηκαν την εμπειρία τους στη διαδικασία υποβολής και διαχείρισης, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σε δυνητικούς δικαιούχους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη οργάνωση και τη σημασία του Μέσου Τεχνικής Στήριξης στην προώθηση και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

4

Το Δελτίο Τύπου εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου EUHeyday, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ' ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χορηγούσα αρχή δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εκφραζόμενες απόψεις.

5

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο EUHeyday:

Ιστοσελίδα

Facebook

Instagram

Δειτε Επισης

Τα τρία νομοσχέδια για αντιμετώπιση και πάταξη της αδήλωτης και παράνομης εργασίας-Τι προνοούν
Η ακτινογραφία του ασφαλιστικού τομέα-Τα μερίδια αγοράς, οι αυξομειώσεις και η μεγάλη δυναμική του κλάδου
Νέα προσπάθεια από Σύνδεσμο Τυροκόμων για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ και διαφύλαξη των εξαγωγών
POW! The Shop: Επέκταση στην Πάφο-Άνοιξε στο Kings Avenue Mall (photos)
Ι. Γεωργούλας: Οι προοπτικές ανάπτυξης της τεχνολογίας και η απαιτούμενη αρωγή κράτους-πανεπιστημίων
Μπήκε το νερό στ' αυλάκι για λύσεις σε προβλήματα του επιχειρείν-Τα τρία ζητήματα προς θετική κατάληξη
Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας»
Ο σχεδιασμός του 5oυ ορόφου στο Neocleous Tower επαναπροσδιορίζει την ευεξία στον εργασιακό χώρο
Επιτακτική ανάγκη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας-Η διαβεβαίωση Μιχάλη Δαμιανού
Ρίχνουν μαύρο την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο ΡΙΚ-Στον αέρα και η προβολή του τελικού του Euro