Μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος

Aνακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έγκριση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE (Empowering the Margins of Europe through Regional and Global Engagement) με χρηματοδότηση ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στην οποία το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος συμμετέχει ως βασικός εταίρος – πλήρες μέλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Νεάπολις με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28/6/2024, εγκρίθηκαν 14 νέες Συμμαχίες Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που έρχονται να προστεθούν στις 50 υφιστάμενες που προέκυψαν τα τελευταία τρία χρόνια.

«Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος στην εμβληματική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ευρωπαϊκές Συμμαχίες Πανεπιστημίων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων EMERGE της οποίας είμαστε πλήρες μέλος, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πλέον, επισημοποιείται» δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παντελής Σκλιάς.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, προσθέτει ο κ. Σκλιάς, είναι, πλέον, μέλος της διακεκριμένης οικογένειας των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουν σε εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκές Συμμαχίες Πανεπιστημίων.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την προσδοκία για δημιουργία ενός «πρότυπου πανεπιστημίου το οποίο θα λειτουργεί πάνω από όλα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των Περιφερειών στη βάση των σύγχρονων αναγκών και εξελίξεων» ενώ είπε ακόμη ότι «κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και ευθύνη».

Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EMERGE είναι το Ιρλανδικό University of Limerick, και μαζί με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος μετέχουν ως Εταίροι τα Πανεπιστήμια Universidade da Coruña (Ισπανία), Université Rennes 2 (Γαλλία), Université Bretagne Sud (Γαλλία), Inland Norway University of Applied Sciences (Νορβηγία), Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici (Σλοβακία), Europa-Universität Flensburg (Γερμανία), Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ελλάδα).

Δειτε Επισης

Η Κωτσόβολος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας»
Επιτακτική ανάγκη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας-Η διαβεβαίωση Μιχάλη Δαμιανού
Ρίχνουν μαύρο την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο ΡΙΚ-Στον αέρα και η προβολή του τελικού του Euro
Wolt: Χαιρετίζει την συλλογική σύμβαση στον κλάδο διαχείρισης στόλου
ΕΤΕΚ: Νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Συλλογική σύμβαση για πρώτη φορά στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Καλύπτει 3.000 εργαζόμενους
Κάνει rebranding o Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας-Γιατί αλλάζει ονομασία
ΚΕΒΕ: «Γε’ νέο Επιχειρείν 2024»-Έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων
Οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν: Η Ευρώπη αλλάζει τις ζωές μας
Μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος