Powered by

Χρειάζεται έξτρα €8,4 εκ. η Αρχή Λιμένων-Αύξησε τις ανάγκες ο τερματισμός της σύμβασης με την Kition

Η Κυβέρνηση ζητεί από τη Βουλή την έγκριση πρόσθετων πιστώσεων ύψους €351‚4εκ., στον πρώτο συμπληρωματικό προϋπολογισμό που καταθέτει για το 2024.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση που κατατέθηκε την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, η επιβάρυνση του δημοσιονομικού ισοζυγίου από την έγκριση της προτεινόμενης πρότασης Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού, ανέρχεται περίπου στο 0,9% του ΑΕΠ.

Οι σημαντικότερες δαπάνες αφορούν αγορά φαρμάκων και εμβολίων ύψους €103,6 εκ. και αυξημένες εισφορές του κράτους ως τρίτο μέρος σχεδίων ασφάλισης ύψους €60 εκ.

Ποσό ύψους €58,1 εκ., αφορά αγορά Ύδατος για τη λειτουργία αφαλατώσεων. Ποσό €31,5 εκ. αφορά δαπάνες για την αμυντική θωράκιση. Επίσης περιλαμβάνεται επιχορήγηση της αυξημένης τιμής χρέωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ύψους €13,5 εκ.

Άλλες δαπάνες αφορούν αποζημιώσεις και έξοδα αγωγών του Τμήματος Δημοσίων Έργων ύψους €12,2 εκ., πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ύψους €11,1 εκ., αποζημίωση για επαναλειτουργία του Σταθμού Λυμάτων στη Μια Μηλιά ύψους €10 εκ. και αυξημένη κυβερνητική χορηγία προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου ύψους €10 εκ.

Ποσό ύψους €8 εκ. αφορά το Σχέδιο Αμάλθεια.

Περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων ύψους €2,2 εκ., χορηγία για συντήρηση κατεχόμενων ναών και μνημείων ύψους €1,5 εκ. και ποσό για εργοδότηση πρόσθετων βοηθών/ συνοδών για παιδιά με ειδικές ανάγκες: ύψους €1,1 εκ.

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός για την Αρχή Λιμένων

Επιπλέον η Κυβέρνηση κατέθεσε συμπληρωματικό προϋπολογισμό €8,4 εκ. για την Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) λόγω και του τερματισμού της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ της Κυβέρνησης και της ανάδοχου εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd.

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρεται, δημιούργησε αυξημένες και επιτακτικές ανάγκες για την ΑΛΚ, με τη διενέργεια δαπανών για τις οποίες ήδη τροχοδρομούνται διαδικασίες σύναψης συμβάσεων.

Επίσης το ποσό αφορά καταβολή επιδικασθέντων αποζημιώσεων που προέκυψαν σε βάρος της ΑΛΚ.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις πολιτικής για υγεία, ανθεκτικότητα και παραγωγικότητα των ωκεανών
Μελέτη ILO: Οικονομικά βιώσιμο μέχρι το 2032 το Ταμείο του ΓεΣΥ-Σταθερά θετικό το αποθεματικό
Γ. Παναγιώτου: Η τεχνητή νοημοσύνη και τα ζητούμενα στην αγορά εργασίας-«Να λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα»
Άνοιξε δίαυλος στο πεδίο των επενδύσεων με την Συρία-Πιθανή επίσκεψη επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στην χώρα
Με ζημιές έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Και €12 εκατ. για παραγωγούς με απώλειες άνω του 30% πέραν της έκτακτης βοήθειας €3,5 εκατ. από Ε.Ε.
Στο μικροσκόπιο των συντεχνιών το νέο πλαίσιο εργοδότησης αλλοδαπών-Διαφωνούν με το περιεχόμενο
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει το νέο πλαίσιο ξένο εργατικό προσωπικό-Διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων
Ο φόβος της επιβολής δασμών στην Ε.Ε. από τις ΗΠΑ και οι πικρές αλήθειες του Μάριο Ντράγκι...Μια βαρυσήμαντη παρέμβαση
Με απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ