Powered by

Με αμελητέες ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη

Με αμελητέα πτώση έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός του δείκτης διαμορφώθηκε στις 163,74 μονάδες, με πτώση 0,03%. Ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 99,59 μονάδες με πτώση επίσης 0,03%.

Η αξία των συναλλαγών ήταν 280.262,05 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, η Κύρια Αγορά είχε αμελητέα πτώση 0,01%, όπως και η Εναλλακτική με 0,05%, ενώ άνοδο σημείωσαν οι Επενδυτικές με 0,86%, την ώρα που τα Ξενοδοχεία έκλεισαν χωρίς μεταβολή.

Τη μεγαλυτερη εμπορευσιμότητα είχε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο 127.303,35 ευρώ (τιμή κλεισίματος 4,200 ευρώ - άνοδος 0,24%), ακολουθούμενη από τη μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο 71.492,96 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,630 ευρώ - πτώση 0,38%), της THE CYPRUS CEMENT PUBLIC COMPANY LTD με 21.165,92 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,840 ευρώ - αμετάβλητη) της Δήμητρα Επενδυτική με 18.194,46 ευρώ (τιμή κλεισίματος 1,140 ευρώ - άνοδος 0,89%) και της Logicom με όγκο 17.553,00 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,000 ευρώ - πτώση 1,96%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 7 κινήθηκαν ανοδικά, 4 πτωτικά και 6 έκλεισαν χωρίς μεταβολή.

Ο αριθμός των συναλλαγών ήταν 162.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ανακοίνωσε ότι το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρείας BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC (BOCH/ΤΡΚΗ), το οποίο ανερχόταν σε €44.485.043,5 διαιρεμένο σε 444.850.435 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,10 έχει μειωθεί σε €44.472.058 διαιρεμένο σε 444.720.580 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,10, με βάση απόφαση της εταιρείας, λόγω ακύρωσης 129.855 μετοχών που κατέχονταν από την εταιρεία, μέσω του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών ως παρουσιάζεται πιο κάτω: 25.577 συνήθων μετοχών οι οποίες είχαν αποκτηθεί ως εξής: 10.379 και 2.198 συνήθων μετοχών, οι οποίες είχαν αποκτηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και 13.000 μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, σχετική είναι η ανακοίνωση της εταιρείας με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2024. 26.018 συνήθων μετοχών οι οποίες είχαν αποκτηθεί ως εξής: 13.218 συνήθων μετοχών οι οποίες είχαν αποκτηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και 12.800 μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Σχετική είναι η ανακοίνωση της εταιρείας με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2024. 31.000 συνήθων μετοχών οι οποίες είχαν αποκτηθεί ως εξής: 18.000 συνήθων μετοχών οι οποίες είχαν αποκτηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και 13.000 μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Σχετική είναι η ανακοίνωση της εταιρείας με ημερομηνία 27 Ιουνίου 2024. 31.900 συνήθων μετοχών οι οποίες είχαν αποκτηθεί ως εξής: 17.900 συνήθων μετοχών οι οποίες είχαν αποκτηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και 14.000 μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, προστίθεται.

Σχετική είναι, επίσης, η ανακοίνωση της εταιρείας με ημερομηνία 28 Ιουνίου 2024. 15.360 συνήθων μετοχών οι οποίες είχαν αποκτηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Σχετική είναι η ανακοίνωση της εταιρείας με ημερομηνία 1η Ιουλίου 2024. Η αλλαγή αυτή στο σύστημα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, τίθεται σε ισχύ από την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024. Αναγκαίες σχετικές προσαρμογές γίνονται και στο σύστημα του Κεντρικού Αποθετηρίου και Κεντρικού Μητρώου Αξιών του ΧΑΚ.

Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ανακοίνωσε ότι οι μετοχές της εταιρείας Wealthavenue Plc οι οποίες τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ, θα παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών, ενόψει της ανακοίνωσης της εταιρείας ημερομηνίας 3/7/2024, αναφορικά με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής της Συνέλευσης, που έλαβε χώρα στις 3/7/2024, για την αντίστροφη εξαγορά των εταιρειών GMM Global Money Managers AIFM Ltd και GMM Global Money Managers Ltd από την εισηγμένη εταιρεία Wealthavenue Plc.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε βάσει των προνοιών της παραγράφου 2.2.6A(ζ) της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί) και θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024. Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών από τις μετοχές της εισηγμένης εταιρείας αυτής, όταν διαπιστώσει ότι ο λόγος που οδήγησε στην παρουσίαση της σήμανσης, έχει εκλείψει.

Δειτε Επισης

Cyfield: Ποιότητα κατασκευής και σίγουρος τίτλος ιδιοκτησίας-Έκδοση τίτλων για τρία ακόμα έργα
Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας: Οφέλη ψηφιοποίησης τεχνητής νοημοσύνης με σωστή διαχείριση
Επανάσταση στην υγεία και την ασφάλεια: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης στην εργασία
Τράπεζα Κύπρου: Οι ηχηρές προσθήκες στο Δ.Σ. και η επικύρωση του μερίσματος €0,48 ανά μετοχή
FIBA Eurobasket 2025: Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες της A&A Apostolides στο «Σπύρος Κυπριανού»
Η εξαγορά της Δωδώνης από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία και τα νέα δεδομένα που φέρνει στην κυπριακή αγορά
IN Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσει η «κάλπη»-Ολοκληρώνεται την Τετάρτη η ψηφοφορία
Η πολυαναμενόμενη άφιξη στο Mall of Cyprus-Η Kiabi ανοίγει μεγάλο κατάστημα στο εμπορικό κέντρο
Στ. Δημητρίου: Πολυεπίπεδα τα οφέλη από την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ισχυρός μοχλός ανάπτυξης
Κυριάκος Κακουρής: Συζητήσεις με ΑΗΚ για δάνειο προς αναβάθμιση του δικτύου της-Η θέση ΕΤΕπ για GSI και τερματικό