Powered by

Έτοιμο για απεργιακά μέτρα το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό

Έτοιμο για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνει ότι είναι το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό, το οποίο αναμένει την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, η οποία συζητείται στη Μικτή Εργατική Επιτροπή στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στη ΣΕΚ Λάρνακας η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του Ελευθέρου Εργατικού Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Κυβερνητικοστρατιωτικών και Δημοσίων Υπηρεσιών της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ Λάρνακας, κατά τη διάρκεια της οποίας «εκφράστηκε έντονα η αγωνία των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου, συνέστησε υπομονή ενόψει της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επισημαίνεται ότι οι χαμηλόμισθοι στη Δημόσια Υπηρεσία είναι το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό και το προσωπικό των Σχολικών Εφορειών. Οι κλίμακες μισθοδοσίας του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού προσωπικού είναι οι πλέον χαμηλές κλίμακες μισθοδοσίας στη Δημόσια Υπηρεσία και οι απολαβές σε κάποια επαγγέλματα είναι χαμηλότερες από τα αντίστοιχα επαγγέλματα του ιδιωτικού τομέα, αναφέρεται.

«Από το έτος 2009 και μετά δεν υπήρξε καμία γενική αύξηση παρά μόνο μείωση των αρχικών των κλιμάκων κατά 10%, πάγωμα προσαυξήσεων για πέντε έτη, αποκοπές στους μισθούς από το 2012-2022, μείωση των επιδομάτων βάρδιας και άλλων επιδομάτων καθώς επίσης και μείωσης της αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση», προστίθεται.

Υπογραμμίζεται ότι «παρόλο που το συνολικό μισθολόγιο της Δημόσιας Υπηρεσίας έχει αυξηθεί, το κόστος για το μισθολόγιο του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού μειώθηκε τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ χαμηλότερο και από το κόστος του μισθολογίου του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού του έτους 2011».

Στα περισσότερα επαγγέλματα του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού υπάρχει εξειδίκευση, επικινδυνότητα, συνεχείς κατάρτιση και αυξημένη ευθύνη. Στα επαγγέλματα του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού περιλαμβάνονται τεχνίτες με εξειδίκευση, όπως μηχανικοί οχημάτων, ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων, επιδιορθωτές συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, οπλικών συστημάτων, ιατρικών μηχανημάτων, συστημάτων επικοινωνιών, συντηρητές αρχαιοτήτων και αρχαίων μνημείων, οικοδόμοι, μηχανοδηγοί, κ.λπ., προσωπικό που παρέχει σημαντικές υπηρεσίες για την λειτουργία Τμημάτων / Υπηρεσιών και Υπουργείων, υπηρεσίες καθαριότητας, υγειονομικές υπηρεσίες, υποστηρικτικές υπηρεσίες, ταχυδρόμοι, οδηγοί, προσωπικό που παρέχει υπηρεσίες για την ασφάλεια των πολιτών με αυξημένη επικινδυνότητα όπως, οι Δασοπυροσβέστες, το Ωρομίσθιο Προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι Ναυαγοσώστες, κ.λπ.

«Όλο το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό αναμένει με αγωνία την αντίδραση της Κυβέρνησης για τα αιτήματά του, τα οποία είναι αποφασισμένο να τα διεκδικήσει δυναμικά σε περίπτωση που χρειαστεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Πήραν αναβολή οι πολλαπλές συντάξεις... Στην τελευταία συνέδρια της Ολομέλειας πριν τις διακοπές το θέμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Παράταση αδειοδότησης βιομηχανικών εκπομπών χωρίς πολεοδομικές άδειες έως το τέλος του 2029
Ετήσια υποχώρηση 9,5% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιούνιο
Αρνητικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχόμενο μήνα-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Επενδύει €2,8 δισ. σε 94 έργα η Κομισιόν, χρηματοδότηση και στην Κύπρο
Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
ΚΕΒΕ και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας αποχαιρέτησαν τον Έλληνα Πρέσβη
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Μνημόνιο συνεργασίας για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό υπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα-Πού αποσκοπεί